Izbori za Europski parlament: Otvorena birališta u BiH

U BiH u nedjelju su otvorena birališta na kojima hrvatski državljani u BiH mogu glasati za zastupnike u Europskom parlamentu iz Republike Hrvatske.

Sva birališta u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini su otvorena, potvrdio je Feni generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru Marko Babić.

Birači dolaze, glasaju, sve je redovno, nema nikakvih problema, nema gužvi. Glasuje se normalno, ne čeka se. Ljudi koji trebaju potvrdu, dobiju je, kazao je konzul.

Hrvatski državljani u BiH mogu glasati na sedam lokacija: Franjevački međunarodni studentski centar u Sarajevu, Kampus Sveučilišta u Mostaru, Generalni konzulat Republike Hrvatske u Banjoj Luci, Hrvatski kulturni centar “Sv. Franjo” u Tuzli, Osnovna škola “Ivan Goran Kovačić” u Livnu, Osnovna škola “Vitez” u Vitezu, te Školski centar fra Martina Nedića u Orašju.

Hrvatski birači danas četvrti put glasaju na europskim izborima te biraju 12 zastupnika koji će ih idućih pet godina predstavljati u Europskom parlamentu.

Za 12 mjesta u Europskom parlamentu u Hrvatskoj se natječe 25 lista, 23 stranačke i dvije nezavisne liste, s ukupno 300 kandidata.

Iz Veleposlanstva Republike Hrvatske u BiH za Fenu su ranije potvrdili kako je za ove izbore u Bosni i Hercegovini registrirano oko 100.000 aktivno i prethodno registriranih hrvatskih birača.

Važno je napomenuti kako će i na dan izbora moći glasovati hrvatski državljani koji se nisu aktivno registrirali i nemaju prebivalište u Hrvatskoj. Oni će, kao i do sada, moći glasovati uz potvrdu koju će dobiti na biračkim mjestima, poručili su iz Veleposlanstva.

Biračka mjesta se zatvaraju u 19:00 sati.

Prvi rezultati izbora za Europski parlament znat će se u nedjelju u 23:00 sata, nakon što se zatvore biračka mjesta u Italiji, čiji birači posljednji glasaju.

(Fena)

1 komentar

  • Evo ovi su izbori pokazali svijest hrvata. Jedini koji se zalagao za normalno je Mislav Kolakusic i covjek koji je govorio istinu i nije prosao. Znaci nama odgovaraju klimoglavci, Briselske sluge poput Dubravke Suice itd. Te osobe su samo tu da dignu ruku sto narede velike sile i nista vise. Sumrak nase svijesti. I sto nam god nametnu ratove, pandemije itd. Sami smo krivi, zasluzili smo.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.