Izbjegnite najčešće greške prilikom pakiranja za putovanje uz ove savjete

Ljetna haljina potpuno je zgužvana, spremljeni šampon procurio je po odjeći, a omiljene cipele udubljene… Sve navedeno rezultat je nepravilnog pakiranja za putovanje, a kako biste to izbjegli, profesionalni putnici dijele najbolje savjete i trikove.

Veliki odmor je pred vratima i više nije dovoljno samo ubaciti nekoliko komada odjeće u ručnu prtljagu, a kako biste se dobro i pravilno spakirali za nadolazeće putovanje, profesionalci u oblasti putovanja imaju nekoliko trikova u rukavu.

Kako otkrivaju, kontrolni popis je ključan, kao i odabir kovčega s puno pregrada i efikasnih rješenja za pohranu neophodnih predmeta, prenosi Tportal.

Odlaganje odjeće u kovčeg bez nekog posebnog plana nikada nije dobra ideja, a prije nego što započnete s pakiranjem, prvo biste trebali dobro promisliti o destinaciji na koju se planirate uputiti. Kakvo će biti vrijeme? Kojim se aktivnostima planirate baviti i koliko se često planirate presvlačiti, samo su neka od pitanja na koja biste trebali znati odgovor.

Isto tako isplati se provjeriti ima li vaš budući smještaj na raspolaganju predmete poput sušila za kosu kako ne biste morali ponijeti vlastito, a zauzvrat ćete dobiti dragocjen prostor u kovčegu.

Nakon stvaranja kontrolnog popisa svi navedeni odjevni predmeti i stvari na njemu trebaju biti jasno postavljeni u prostoru, primjerice na krevetu.

Spakirajte kovčeg ispravnim redoslijedom

Teži predmeti poput knjiga ili cipela uvijek bi se trebali nalaziti na samom dnu kovčega dok bi laganiji trebali biti postavljeni na samom vrhu. Oni koji preferiraju ovu tehniku pakiranja ne samo da sprječavaju zgužvan izgled odjeće, već i štede prostor.

Smotajte odjeću umjesto da je presavijete

Odjeća osjetljivih tkanina poput svile ili lana s lakoćom se može zgužvati u kovčegu, no navedeno možete spriječiti ako je smotate. Lijepa nuspojava ove tehnike je i ta da štedi prostor u kovčegu. Isto vrijedi za vakuumske vrećice koje smanjuju volumen odjeće u kovčegu.

Cipele u kovčegu osigurajte čarapama

Prema riječima profesionalnih putnika, obuću nikada ne biste trebali odložiti u plastičnoj vrećici u kovčeg jer se na taj način brže udubljuje zbog pritiska ostalih predmeta. Kako biste zadržali izgled svoje zatvorene obuće, isplati se poslužiti čarapama, a jednokratne kape za tuširanje savršena su alternativa plastičnim vrećicama jer na higijenski način pokrivaju potplat obuće.

Sigurna pohrana kozmetike

Curenje gela za tuširanje ili parfema u prtljazi jednako je neugodno koliko i nepotrebno. Rješenje ovog čestog problema pri pakiranju nalazi se u prozirnoj foliji. Jednostavno odvijte čep sa šampona ili bočice parfema, stavite sloj prozirne folije i ponovno ga zavijte. Na ovaj način osigurat ćete to da tekućina nikada ne iscuri.

(www.jabuka.tv | Foto: Pexels)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.