Izaslanstvo Grada Mostara i HNŽ-a u radnom posjetu Republici Turskoj

Izaslanstvo Grada Mostara i Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), predvođeno gradonačelnikom Marijom Kordićem, predsjednikom Vlade Nevenkom Hercegom, županijskim ministrom prosvjete znanosti, kulture i športa Rašidom Hadžovićem, predsjednikom Gradskoga vijeća Mostara Salemom Marićem i zastupnikom u Parlamentarnoj skupštini BiH Edinom Mušićem, boravilo je u četverodnevnom radnom posjetu Republici Turskoj.

U Predsjedništvu Turske primio ih je tajnik Predsjedništva Mertin Kirath, izrazivši tom prigodom dobrodošlicu, ali i pohvalivši proaktivan pristup i suradnju u izgradnji i razvitku međusobnih odnosa. Također, organiziran je i službeni susret u turskom parlamentu, priopćeno je iz Gradske uprave Mostara.

Izaslanstvo Mostara i HNŽ-a sastalo se i s lokalnim čelnicima u Istanbulu i Ankari. Tijekom razgovora i razmjene iskustava zaključeno je kako postoje temelji i kapaciteti za razvijanje suradnje u segmentima gospodarstva i tehnologije, kao i u području zračnoga prometa te turizma. Naglašena je iznimna geografska pozicija i prometni potencijal Hercegovačko neretvanske županije.

Gradonačelnik Kordić poseban je naglasak stavio na razmjenu iskustava po pitanju komunalnih tema i infrastrukturnih rješenja, naglasivši potencijal Zračne luke Mostar koji treba razvijati.

Predsjednik Vlade HNŽ-a poslao je poruku o potrebi stalnoga dijaloga i koordiniranoga rada u interesu žitelja cijele županije, pozvavši Tursku na snažnije investiranje u projekte od zajedničkog interesa, poglavito na polju razvitka turističke ponude i prometne infrastrukture.

Izaslanstvo se susrelo i sa generalnim direktorom Agencije za informiranje i komunikaciju Republike Turske Ebubekirom Sahinom s naglaskom na važnost medija u komunikaciji s građanima, kao i promociji kulture i turističkih potencijala. Domaćini su prezentirali rad i kapacitete velikih medijskih kuća, prije svega Haber Globala.

Kordić i Herceg izrazili su zadovoljstvo stečenim iskustvima i uspostavljenim vezama tijekom radne posjete, osobito produktivnim sastancima koji će u budućnosti rezultirati aktivnom suradnjom u promicanju gospodarskih, informacijskih, turističkih i prometnih kapaciteta Grada i Županije, dodaje se u priopćenju.

(www.jabuka.tv)9 komentara

  • Podržavamo slanje poruka o potrebi stalnoga dijaloga i koordiniranoga rada, zatim razgovore i razmjene iskustava, kao i zakljućke kako postoje temelji i kapaciteti za razvijanje suradnje u razlićitim segmentima, jednako kao i naglašavanje iznimne pozicije i potencijala. Ćinjenica je to većma odveć znana, ali opetovano ovim putem priopćavamo, korimo i opominjemo, bilo to zgodno ili nezgodno, da smo iz stranaćki tu, ako treba šta pogurat’.

  • Ma mjesto da idu na Zapad , Austriju,Švicarsku oni za posjet u Turskoj, šta je sljedeća destinacija- Kabul, e tu se vidi koliko smo nazadni i orijentirani na Turke i muslimane ,ne bi me čudilo da za 10 godina BIH bude zemlja većinskog naroda muslimana što će vjv i biti s obzirom da se Hrvati masovno isljavaju a Srbi izgleda osnivaju svoju “Republiku”… mislim da će tako bitii

    • Bosna i Hercegovina je već 2013. godine zemlja sa apsolutnom većinom muslimana. Te godine 50,7% stanovništva ispovjeda islamsku vjeru. Procjene su da je sada taj broj u procentima i viši te da se kreće do 55%.

    • Svaka čas Kordicu!
      Komunicirati i vezati sve poslovne veze bez obzira sa kim. Mostaru je vazan turizam jer od toga grad zivi. U Turskoj mnogi i iz Srbije i Hrvatske imaju stanove u finim turskim primorskim gradovima. Vučić sklapa velike poslove i dovodi biznismene iz Turske. Privuci turiste to je pravo za Mostar.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.