Izašla sedma ‘Gradina’ – godišnjak koji uređuju učenici OŠ Biograci

Učenici Osnovne škole Biograci iz Širokog Brijega prije sedam godina pokrenuli su Gradinu, prvi osnovnoškolski godišnjak u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Kvalitetnim sadržajem pobrali su simpatije čitateljstva, predstavili se na uglednim manifestacijama poput Mostarskog proljeća i Širokobriješke večeri u Zagrebu, a afirmativan prilog o ovoj tiskovini prikazan je i u emisiji Hrvatska kronika BiH na Hrvatskoj radioteleviziji.

Najvrjednije od svega je što se prihodom od prodaje lista dosad prikupilo na tisuće maraka za najpotrebitije tijekom korizme.

Nakon Gradine su utemeljene brojne slične tiskovine u mnogo većim školama, a njezin najnoviji sedmi broj ovih dana stiže pred čitateljstvo. Pokretač i dugogodišnji urednik lista, nastavnik hrvatskog jezika Miro Naletilić više je no ikad zadovoljan sadržajem i zalaganjem mladoga uredništva.

”Sastav našega uredništva iz godine u godinu se mijenja, a uvijek ga čini skupina najkreativnijih učenika naše male škole. Iza nas je višemjesečni naporan rad, ali kad danas pogledamo rezultat, znamo da je vrijedilo truda. I ovoga puta moje je mlađahno uredništvo ovjekovječilo sve ono što je obilježilo njihove izvannastavne aktivnosti u protekloj godini. S posebnom pozornošću popratili su aktivnosti osmaša među kojima se skrivaju brojni kandidati za titulu učenika generacije.

Na jednome mjestu prikupljeni su iznimno vrijedni učenički literarni uradci objavljivani u listovima za mladež tijekom prethodnih godinu dana. Tu je i redovita školska sportska kronologija, izvješće s natjecanja Civitas te rezultati učeničke ankete koja pokazuje koliko tinejdžeri danas prate opću kulturu.

Nova Gradina donosi intervjue s trenutačno najuspješnijim sportašima Mostarskog blata – Emilijom Mustapić, Darkom Planinićem i Ivanom Buhačem. Riječ je o troje nekoć uzornih učenika i odlikaša, a danas uspješnih mladih ljudi na koje sam osobito ponosan kao njihov nekadašnji razrednik.

Središnji prilog na tri stranice Gradine dosad je redovito bio ekskluzivan razgovor s celebrityjima iz naših krajeva, poput Marijane Mikulić, Gorana Bogdana, Slavena Knezovića ili pak Ivana Mikulića – Cive, a od ove prakse ne odustajemo niti ovoga puta.

Tako je ekskluzivna poslastica novoga broja razgovor s trenutačno najtraženijom glumicom s ovih prostora Ornelom Višticom, koja je u svojem zgusnutom rasporedu između dvaju snimanja pronašla vremena za nas. Još jednom joj se od srca zahvaljujemo, kao i brojnim sponzorima naše tiskovine. Čitajte i uživajte,” poručio je urednik Gradine Naletilić.

(www.jabuka.tv)6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.