Iz Posušja i Širokog Brijega bit će isporučeno 150.000 tona boksita

Rudnici boksita iz Posušja i Širokog Brijega isporučit će tijekom ove godine oko 150.000 tona rude za potrebe proizvodnog procesa u “Alumini” Zvornik.

To su značajno veće količine u odnosu na 2013. godinu kada je iz ova dva rudnika sa prostora zapadne Hercegovine u Zvornik dopremljeno blizu 100.000 tona “crvene rude”.

Ovo je priopćeno nakon što su “Aluminu” danas posjetili direktori Rudnika boksita Posušje i Široki Brijeg Zvonko Landeka i Drago Galić, te su menadžmentom zvorničke tvrtke razgovarali o tekućoj poslovnoj suradnji ovih gospodarskih subjekata.

”Imamo dugogodišnju suradnju sa tvrtkom u Zvorniku. Dinamika isporuke odvija se po ugovoru, kojim je predviđeno da Rudnik u Posušju u 2014. godine isporuči 100.000 tona boksita zvorničkoj Alumini”, rekao je direktor Zvonko Landeka.

Direktor Rudnika boksita Široki Brijeg Drago Galić kaže da je cjelokupna godišnja proizvodnja ovog rudnika, od oko 50.000 tona, namijenjena zvorničkoj kompaniji, priopćeno je iz “Alumine”.

(Fena)

Nema komentara

  • rudnici boksita siroki brijeg,kakav se god slucaj desi ne zove se policija ,covik se izvrnuo s kamionom i zavrsio u bolnici a sef gradilista nije ukastu zovnit policiju da izade na teren, ali doce to sve na red

  • drago galić uzme koliko oće od boksita kad je on i direkror i financiski direktor uzima procenat od Bagarića od goriva,uzima od prevoznika,uzima od ZVORNIKA ,a narode iz Ljubotića i Crnih Lokava put neka se lomi i upropaštava pa jeste i glupi komunjara vas ismijava

  • zašto tužiteljstvo nije diglo prijavu protiv komunjara Drage Galića i kredze Zorana Vidovića kad su oni glavni lopovi u boksitu neka ode inspekcija i provjeri papire i transakcije uzima postotak od svih za gorivo ,od prevoznika imaju dokazi samo neka rade institucije posao svoj ,ali doći će dan kad će te svi koji ih štitite otići skupa sa njima u zatvor

  • slažem se sa komentarom,u zatvor sa lopovima kad svi znaju da Drago Galić je uvjek bio glavni u boksitu ,a ne ŽAGA i Mikulić ,sav lopovluk je Galić Drago i Zoran Vidović napravio u boksitu a jadni radnic njima sitnice ,neka tužiteljstvo ŽZH provjeri stanje u boksitu,a ne da sluša vladajuće koga treba optužit

  • E IMALA BI SIPA PUNO POSLA DA PROVJERI DRAGU GALIĆA OD KAD JE BIO U FINACIJSKOJ INSPEKCIJI PA SVE DO DANAS TAJ KER S ONOM ..SVOJOM KRADLJIVICOM NADOM OPULJA SVE DI JE STIGA….SVE STEKA SA OTETO I BIT ĆE MU PROKLETO NJEGOVOJ DICI.

  • pa moji dragi crnolokvani,stvarno sve te godine samo vas iskoristavaju pa staste dobili,sta vi imate od toga nista polomjeni asfalt izuzev stoje zaposljeno par ljudi i tovamje zamazalo oci a koju oni korist imaju vi nemate nista,stvarno ste cudni….nekvam dadnu nesto za uzvrat ja mislim daste to itekako zasluzili.pa na vama je da poduzmete nesto a ne davas koriste i ismijavaju lipi pozdrav i budite pametni.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.