Iz MUP-a ŽZH cure informacije da istraga oko ubojstva Lane Bijedić ide u krivom smjeru

Istraga ubojstva 19-godišnje Lane Bijedić očito sve ovo vrijeme ide u pogrešnom smjeru, a dobro obavješteni kao posljednju nada za pronalazak ubojice vide u mogućnosti da istragu preuzme Federalna uprava policije.

Dvadeset i šest dana je prošlo otkad je ribar u rijeci Studenčici, te kobne nedjelje, ugledao tijelo djevojke za koje se kasnije ispostavilo da je Mostarka Lana Bijedić, nesuđena studentica građevine International Burch univerziteta iz Sarajeva i kći dekanice Fakulteta informatičkih znanosti iz Mostara, Nine Bijedić.

Kako izvor portala Klix.ba iz MUP-a ŽZH kaže sada je valjda svima jasno da nasumična potraga za osumnjičenim nema pretjeranog smisla.

Greške su napravljena već prvog dana istrage i par dana kasnije. Neke osnovne radnje nisu urađene, neke ključne osobe ispitane… Sve je prepušteno kadrovima koji su zapošljavani posljednjih godina, a dobro znamo kako to izgleda, kazao je.

Istražitelji ne samo da ne znaju tko je okrutno ubio nesretnu Lanu, nego čak nisu utvrdili niti mjesto ubojstva. Problem predstavlja i njezin telefon, pogrešno su tumačili dokumente pronađene na njenom računalu, nitko još sa sigurnošću ne zna šta ju je nagnalo da se uputi prema Čapljini i onda skoro osam kilometara pješači prema mjestu na kojem je vjerojatno ubijena.

Sigurno je da se nije smjelo dopustiti da tijelo tako brzo bude kremirano, jer ne bi bio prvi put da se u ovakvim slučajevima zatraži ponovna obdukcija. Sada to nije moguće uraditi, kaže za Klix.ba izvor iz MUP-a ŽZH.

Policija je danima pretraživala snimke nadzornih kamera na cestama oko Čapljine, čekala vještačenja vozila za koja su svi znali da nemaju veze sa slučajem, čak i internet komentatore koji su znali napisati svoj razvoj događaja pa upadali u oko policiji.

Objavljene fotografije mjesta gdje je Lana Bijedić pronađena mrtva, istražitelji iščekuju nove detalje

(www.jabuka.tv)