Iz Mostara u Split biciklom na utakmicu

Tomislav Ivančić iz Vinkovaca, student četvrte godine Kineziologije na Sveučilištu u Mostaru, kao navijač Hajduka odlučio se na nesvakidašnji pothvat. Biciklom je krenuo iz Mostara u Split gledati voljeni klub u pokušaju plasmana u skupinu UEFA Europske lige, na utakmicu protiv Evertona.

Bilo je i do sada priča o tome kako su navijači određenih klubova prelazili i oceane, s jednoga kontinenta na drugi išli, po deset i više tisuća kilometara put prevaljivali, da bi došli do stadiona na utakmicu i do ostalih navijača kluba za kojega navijaju. Ali naravno da se radi o konvencionalnim prijevoznim sredstvima s kojima putuju.

Klubove poput Celtica ili Manchester Uniteda skoro svaku utakmicu, posebno važniju, dođu gledati navijači iz New Yorka, Australije i drugih dijelova svijeta. Kada je o Hajduku riječ, čujemo iz pouzdanih izvora da je jedan navijač ‘bilih’ iz Japana došao na nekoliko dana u Hrvatsku i čak gledao sa Torcidom utakmicu protiv Rudeša neki dan a glavna je bila ona protiv Evertona.

Ipak, koliko god imali mogućnosti, koliko god štedjeli pa prešli tolike puteve da bi pogledali voljeni klub, i ova priča o dečku iz Vinkovaca, mostarskom studentu koji je biciklom iz Mostara krenuo put Splita, definitivno zaslužuje barem malu zabilješku, prenosi Dnevno.ba.

Zabilješku koja bi ostala možda nezabilježena da na putu nije svratio u jedno malo selo u općini Grude na odmor i okrijepu gdje su ga čekala dvojica kolega, inače navijača Dinama, i opskrbila ga hladnom vodom i čime je god trebalo (ne sa bengalkama) te sa željom da prođe Hajduk ali, još važnije, da ima sretan put! – kako do Splita tako i natrag – jer će se, ako Bog da, vratiti istim putom i sa istim prijevoznim sredstvom. Nema govora, svaka čast momak!

Rezultat same utakmice je u drugom planu u ovoj priči. U prvom je sjajna atmosfera na stadionu kojoj je, nadamo se, pridonio i Tomislav Ivančić, koji je prevalio 150 kilometara biciklom do Splita i još toliko natrag do Mostara.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.