Ivo Lučić na HRT-u: U BiH je na djelu institucionalno nasilje

Gostujući u Temi dana na HRT-u profesor dr. Ivo Lučić rekao je kako je nevjerojatno da kandidat za načelnika općine Stolac i bivši ministar kulture u Vladi Federacije BiH Salmir Kaplan fizički napadne na predsjednika općinskog izbornog povjerenstva Stolac Ivana Perića i Člana biračkog odbora stolačkog birališta Podgrad II Marija Raguža i da za to ne odgovara. Raguž je zadobio takve ozljede da je hospitaliziran u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar i smješten u Jedinicu intenzivnog liječenja. Zamislite da je to jedan Hrvat učinio Bošnjaku – došlo bi do Vijeća sigurnosti UN-a, rekao je Lučić.

Naglasio je kako je najvažnije da institucije BiH odrade svoj posao. Radi se o institucionalnom nasilju – o nametanju gradskih statuta, izbornih zakona… Bili smo svjedoci vrlo ozbiljnih prijetnji uoči referenduma u Republici Srbskoj izrečenih iz usta Safeta Halilovića – prijeti se Srbima, a napada Hrvate. Tako je bilo i devedesetih godina, istaknuo je. Zamislite čovjeka koji napadne, pretuče troje ljudi, iziđe iz prostorije i kaže novinarima da je on pretučen – to vi u Zagrebu ne možete ni zamisliti, to se u BiH događa, dodao je.

Ministar Miro Kovač rekao je kako se Hrvate želi spriječiti da glasuju, želi ih se zastrašiti. Obratili smo se Europskoj uniji i pozvali partnere u BiH da se u Stocu ponove izbore. Tražit ćemo da BiH bude stabilna država, podržavat ćemo ulazak BiH u EU, bit ćemo joj najbolji prijatelj, no želimo da Hrvati budu predvodnici u integraciji BiH u EU, rekao je Kovač. Najbolji način opstanka Hrvata u BiH je njihovo ekonomsko jačanje, naglasio je.

(www.hrt.hr)


3 komentara

  • Jedini pametan čovjek kod hrvata iz BiH-ne,koji nešto kaže pametno,jasno,glasno ukaže na istinske probleme hrvata u BiH-ni i hvala bogu kad dobije koliko toliko mjesta u medijskom prostoru RH-ke.Da je bogdom više ovakvi pametni ljudi koji pričaju sa činjenicama,znanjem o stvarnom stanju i položaju hrvata u BiH-ni.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.