Ivo Josipović dolazi u Mostar i Konjic

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović boravit će u posjetu Bosni i Hercegovini u srijedu i četvrtak, najavljeno je iz Ureda predsjednika.

Prvog dana posjetit će Kraljevu Sutjesku gdje će, nakon obilaska franjevačke Crkve svetog Ivana Krstitelja i samostana koji su proglašeni nacionalnim spomenikom kulture BiH, razgovarati sa čelnicima lokalne zajednice i s predstavnicima Hrvata u Srednjoj Bosni.

U poslijepodnevnim satima posjetit će, s članovima Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem i Željkom Komšićem, SOS Dječje selo kraj Sarajeva te se susresti i razgovarati sa studentima Pravnog fakulteta u Sarajevu.

Navečer će s Izetbegovićem i Komšićem imati radnu večeru.

Drugog dana, predsjednik Josipović posjetit će izložbu Ede Murtića, koja je postavljena u novootvorenoj galeriji u nekadašnjem bunkeru kod Konjica, a nakon toga će se u Mostaru susresti s predsjedavajućim predsjedništva Bosne i Hercegovine Nebojšom Radmanovićem.

Na kraju posjeta Bosni i Hercegovini, predsjednik Josipović prisustvovat će svečanosti “Večernjakov pečat” na kojoj će, dvanaesti put po redu, biti proglašena osoba godine.

12 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.