Ivo Čolak dobitnik plakete Rektorskog zbora BiH

Prof. dr. Ivo Čolak dobitnik je Plakete Rektorskog zbora BiH za izuzetan doprinos razvoju sveučilišta kroz istaknuti rad na znanstvenome, nastavnome i stručnom polju te širenje ugleda sveučilišta u BiH i u svijetu.

Plaketa mu je uručena u okviru obilježavanja Dana Rektorskog zbora/Rektorske konferencije BiH u ponedjeljak u Banja Luci.

Prof. dr. Ivo Čolak bio je voditelj i urednik znanstvenih predavanja pod nazivom Znanstveni sati, glavni urednik časopisa za kulturu, znanost i umjetnost Vitko Matice hrvatske, član brojnih stručnih i znanstvenih udruga, povjerenstava za polaganje državnih stručnih ispita, znanstvenih odbora u zemlji i inozemstvu, a trenutačno je glavni urednik časopisa Znanstveni glasnik Sveučilišta u Mostaru.

Od 1992. do 2002. Širokobriježanin je vodio i uređivao emisije Filmski vremeplov i Svijet sporta na Radiju Široki Brijeg, bio je jedan od organizatora Mediteran Film Festivala i urednik publikacija za ovaj festival, kao i član filmskih žirija nekoliko festivala i fondacija.

Urednik je i autor više od dvije stotine znanstvenih i stručnih publikacija, članaka, projekata, scenarija, međunarodnih zbornika radova, urednik je 14 monografija, autor je četiri dokumentarna filma, a potpisuje autorstvo ili koautorstvo za šest znanstvenih knjiga, objavljeno je na službenoj web stranici Sveučilišta u Mostaru.

(www.jabuka.tv | Foto: Sveučilište u Mostaru)

11 komentara

  • Ivo pravi covik za nagradu najbolji prof. Koji ima ljucki roditeljski odnos prema studentima bog te sacuvo razni Klepica Pepica koji nabavise diplome.Samo nemoj dragi Ivo da te politika i fratri uzmu pod svoju komandu.

  • Ne zavrsvaju inteligentni fakultet vec uporni sto bi rekao jedan profesor i tako i je …sve ostalo je sposobnost,snalazenje itd …kriza ,sve skupo ,place iste ,partija HDZ vlada nazalost …u Sirokom i okolici,malo je postenih ljudi koji nisu clanovi partije HDZ-a malo i ti se ne pitaju nista vec partijasi …. skolstvo degradirano, gimnazija i poneki profesori u njoj nisu za predavati jadnoj djeci ..fakulteti srozano ,samo se stancaju ,kupuju diplome i to boli postena covjeka a isto tako i u Hrvatskoj..sve je to isto … interes vlada i nista vise ,nema ljubavi i postenja vise , nepravda,puna drzava korupcije nepotizma a zatvori prazni , infrastruktura nikakva,narod pogotovo partijasi HDZ a grozni ,lokalni nasi ratni profiteri, trgovci i mafija da ih ne nabrajamo sada…poz 🇭🇷🇧🇦❤️♥️

    • Za 16:03, kod tebe svako malo, uvijek isti komentari/lupanje 😁
      Posebno je ispod svake razine prozivati/optuzivati konkretne obitelji, a na drugu ruku, pozivati se na neko postenje i visoke moralne norme.

  • Bravo Čivo. Šteta što na Širokom nema više takvih kao što si ti koji se ne obaziru na trendove nego imaju svoj put.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.