Ivica Todorić: Teško živimo, kćer mi se morala snalaziti da preživi

Dvije godine od otvaranja istrage protiv nekad najmoćnijeg hrvatskog poduzetnika – Ivice Todorića, od optužnice još ni traga. Iako je županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu probilo sve rokove, sankcija za njih nema.

Na istragu protiv njega državno odvjetništvo dosad je potrošilo tri milijuna kuna. Što na sve kaže i od čega sada živi Ivica Todorić? U Kulmerovim dvorima, gdje i dalje stanuje, razgovarao je sa novinarkom RTL-a.

Na pitanje kako danas živi, Todorić je odgovorio da im je teško, ali veselo.

Pomažu nam obitelj i prijatelji, ne trošimo mi sad ne znam kakav novac za što. Živimo teško, ali veselo, jer pazite ja ću kad se rasvijetli ovo dovesti novi duh u ove prostore, u ovu Hrvatsku, ne mogu vam reći kako se veselim što sam napravio, do kud sam došao i kako sam raskrinkao jednu kriminalnu organizaciju, kazao je Todorić za RTL.

Kulmerovi dvori, dok je bio u Londonu, jedno vrijeme su se i iznajmljivali za vjenčanja, press konferencije i ostala događanja.

Na pitanje iznajmljuju li se i dalje Kulmerovi dvori, bivši šef Agrokora rekao je:

To je kćer moja dok mene nije bilo, snalazila se jadna da preživi, naglasio je Todorić rekavši također kako njegovoj obitelji trenutno nije ugodno zbog pritisaka dok se sve ne rasvjetli.

A rasvijetliti se tako skoro očito neće. Istraga protiv Todorića, sinova i Agrokorovih menadžera otvorena je prije dvije godine. Vlada je za tu aferu čak dala i pet milijuna kuna. Ali tužiteljstvo i dalje tapka u mraku, a optužnice još nema.

U Hrvatskoj smo nažalost već navikli da ovakve akcije započinju sa spektakularnim uhićenjima, privođenjima okrivljenika oko pet ili šest ujutro, a onda se nalazimo u situaciji da sama istraga traje već treću godinu, govori Fran Olujić, odvjetnik Ante Todorića.

Iz tužiteljstva odgovaraju da je od pet milijuna kuna gotovo dva milijuna potrošeno na vještačenja, 58 tisuća na putovanja, 35 tisuća na grafičke usluge, za održavanje opreme 11 tisuća kuna, 10 tisuća plaćeni su uredski materijal, a 847 kuna koštali su svjedoci.

Istodobno, Todorić je ostao bez tvrtke. Ured mu već odavno nije u Ciboninu tornju. Logo Agrokora je maknut. Sada se to zove Fortenova grupa. Nekretnine vrijedne 120 milijuna kuna dane su na prodaju. Prije tri godine, Villa Castelo za više od osam milijuna eura prodana je slovačkom biznismenu. Još se čeka kupac za jahtu Janu i helikopter Bell.

Dok se ne završe sudovi, oni ne smiju prodavati ništa. Ako prodaju, ja ovom prilikom upućujem informaciju – da ako se stvarno dogodi da neki danas od Agrokora žele kupiti oni moraju biti svjesni da će biti za štetu koju rade – tuženi, rezolutan je Ivica Todorić.

Ivica Todorić za sve što se događa otpočetka krivi premijera Andreja Plenkovića i ljude kojima se okružio. Više vjeruje u Zorana Milanovića i Miroslava Škoru.

Škoro navodno osniva stranku. Imat će između pet i deset posto više od HDZ-a. Nema HDZ-a, nema… Dok je Plenković samo ide dolje, džaba, može biti tko god šta hoće, ali sigurno, barem se nadam, imam iskustva djelomično s gospodinom Milanovićem da je to jedan ozbiljan čovjek. Puno je toga prošao, i siguran sam, a to je ono što je rekao, da će se držati Ustava, izrazio je nadanja Todorić.

Todorić vjeruje i kako ovo nije njegov kraj te da ponovno može biti najjači gospodarstvenik u Hrvatskoj.

Aposlutno vjerujem! Pazite, ja jednostavno te vještine znam. Od pepela sam stvorio svjetski ozbiljne kompanije. Ja sam najveći borac protiv korupcije ne samo u Hrvatskoj, već u ovom dijelu Europe, razumijete, izjavio je na kraju priče optuženi bivši vlasnik Agrokora.

Sve će to Ivica Todorić morati dokazati i na sudu. Ako optužnica bude podignuta.

(www.jabuka.tv)


22 komentara

    • Idiota jest manit mati mila. Evo mu cerka danas sa menom u Dortmund avionom dosla. Napirlitana kao novogodisnja jelka. Ovog starog lazova na razanj treba nabit i malo ga bez vatre okretat da mu se pamet razbistri i da ne laze napaceni narod kojeg je on godinama izrabljivao i pljackao.

  • SNALAZILA SE DA PRIZIVI!!! STA NIJE ISLA U MAKARSKU RADIT! TAMO PRIMAJU SEZONCE!! NE MOGU VIROVATI DA ONI KUKAJU!! U ONE NJEGOVE UVIK NOVE BRILE: ONA JE U POZADINI: ALI UVIK TU! ALI ODKUD TEBI DVORI? KAKO SI MOGA ZIVIT U LONDONU? JA JEDVA DO U POSUSJE MOGU OTIC!!!

  • Nisi plaćao dobavljače dok si ti i djeca uživali na skupim mjestima, jahtama,dvorcima. Od svog rada nisi mogao niti u 100 m2 živit, a ti živio u 3.000. Ukupno ste ti i tvoja obitelj potrošili negdje oko 1,5 milijardi EUR-a više nego ste zaradili. A sad se uvlači Milanoviću, šta ćeš ti pokrenut kad si pljačkao 30 godina. Moreš jedino pokrenut starački dom u Kulmerovim dvorima.

  • A bas mi je te zao evo sve mi suze niz leda liju,koliko je ljudi patilo dok si ti uzivo da klecec odas dok si ziv nemores ispravit.

  • Koja ljubomora “jalnih” Hrvata, Bože sačuvaj, neki bi i strijeljali isto kao njihovi 45. Pa zašto samo Hrvat ne može vidjeti bogata svog susjeda, svog državljanina. Sve je nekima sumnjivo samo nije sumnjivo da su četrdeset pete morali pobiti sve koji su nešto imali ili stan ili intelektualno bili jači. Ponekad se stidim što sa takvima dijelim državljanstvo. Kad su takvi od 45 – 90 imali sve privilegije mi smo morali šutjeti.

  • Prljavi igrač za prljave strukture,ništa uložio samo opljačkao svoj narod kao i svi tajkuni.Imaj poduzeče svojim novcima i kreditima onda si poduzetnik,uz borbu da opstaneš i da te ne opljačkaju ovaki ko todorić i svi tajkuni .

  • A u 15.07:: ZASTO LJUBOMORNI ? I NASTA?? NA NJU? NJEGA?? BOZE OPROSTI!! JABI SE UVRIDILA DA ME NEKO UPOREDI SA NJOM!! MISLIS NA DVORE! NAOCARE ILI STA?? SICHER NICHT!!

  • Snalazim se cijeli zivot i zivim a ako je tako bas daj molim vas jabuko u suradnji s index portalom otvorite humanitarni telefon za Ivicu Todorića da zovemo j….. Tesko je zivit samo sa dva tri miliona godišnje haha

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.