Ivica Todorić predao se londonskoj policiji!

“Hrvatska policija zaprimila je obavijest da je u 9.04 prema lokalnom vremenu Ivica Todorić pozvan u Charring Cross policijsku stanicu u Londonu, gdje je i uhićen prema Europskom uhidbenom nalogu. Iz izvora bliskih Todoriću doznaje se da se sam predao policiji”, objavila je N1 televizija.

Nešto prije, N1 televiziji je stigao odgovor britanske National Crime Agency (NCA) koja je potvrdila kako će tražena osoba biti uhićena te će početi postupak oko izručenja.

“Općenito govoreći, osoba za koju se vjeruje da je u Velikoj Britaniji i koja je tražena putem Europskoga uhidbenoga naloga (EAW), bit će uhićena od strane britanske policije i počet će postupak oko izručenja. Postupak oko izručenja potom provodi Westminster Magistrates Court. U smislu konkretnih pitanja o Europskom uhidbenom nalogu bojim se da na to moraju odgovoriti vlasti koje zahtijevaju uhićenje konkretne osobe. U ovom slučaju strana koja zahtijeva uhićenje je Hrvatska”, odgovorio je glasnogovornik NCA-a Aaron Payne televiziji N1.

Neslužbeno se doznaje kako je Todorić posljednjih dana skupljao novac za plaćanje jamčevine kako bi se protiv izručenja borio sa slobode.

“Nemam ništa na tu temu reći osim onoga što vam ponavljam svih ovih dana”, kazao je Božinović na znanstvenom skupu o velikim skupovima podataka na Visokoj policijskoj školi.

Tjednik Nacional u utorak je objavio da “hrvatske vlasti točno znaju gdje u Londonu živi odbjegli šef posrnuloga Agrokora te su o tome informirale Britance, iako skrivaju te informacije od javnosti’.

Tvrdnje da je policiji poznata Todorićeva adresa u utorak nije komentirala ni predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović. “Ne znam njegovu adresu, čula sam da je u Velikoj Britaniji, ali ne znam njegovu adresu”, dodala je.

Mediji neslužbeno navode da je hrvatska policija britanskim kolegama dostavila Todorićevu adresu te da bi se on uskoro mogao predati britanskim vlastima kako bi izbjegao uhićenje, prenosi Tportal.hr.

Navodi se i da će nakon predaje policiji Todorićevi odvjetnici pokrenuti postupak zaštite od ekstradikcije s obrazloženjem zaštite od političkoga progona.

Todorić se prošloga tjedna našao na Europolovu popisu najtraženijih bjegunaca, a on je potom na svom blogu napisao da hrvatske vlasti cijelo vrijeme znaju njegovu točnu adresu.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.