Ivano Balić: Trebaju nam barem dvije godine da stvorimo konkurentnu ekipu

Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza potvrdio je prije nekoliko dana odluku o imenovanju legendarnog Ivana Balića za pomoćnika izbornika muške seniorske reprezentacije Hrvoja Horvata.

Rezultati hrvatske rukometne reprezentacije u ovom su trenutku daleko od onih kakve u Savezu priželjkuju i kakvima se navijači nadaju. Hrvatska na Svjetskom prvenstvu u Egiptu nije izborila nokaut-fazu natjecanja, a potom ni skorašnje Olimpijske igre.

Moramo prihvatiti trenutne rezultate kao stvarnost, to nam je i obveza, kao i to da kreiramo koncept koji će biti koristan i u kojem će se igrači najugodnije osjećati, priča Balić, zadovoljan svojom novom funkcijom:

Zadovoljan sam s ukazanim povjerenjem Saveza i veseli me što ću već od narednog okupljanja biti od pomoći reprezentaciji na čelu s izbornikom Hrvojem Horvatom. Vjerujem da možemo zajedno s igračima koje imamo, i s onima koji dolaze, stvoriti nešto drugačiju Hrvatsku, jer današnja pozicija u svjetskom rukometu to nalaže.

Balić kaže da je ključ uspješnije budućnosti u tome da ”treba prepoznati igrače, one koji mogu i oni koji će uz njih postati još bolji, a mjesto u ekipi uvijek zaslužuju oni najspremniji i najbolji.”

Mislim da ne smijemo griješiti pa stalno mijenjati i lutati u procjenama, kao što je dosad bilo u nekim situacijama. Recimo, jednom je mladi dobar pa drugi put nije, ali ni iskustvo nije garancija. Zato moramo oprezno stvoriti i tim i atmosferu, veću odgovornost za sve. Taj miks je ključan i mislim da nam je to nedostajalo u zadnjih nekoliko natjecanja.

Optimist je po pitanju budućnosti hrvatskog rukometa, ali naglašava da je za dobre rezultate potreban naporan rad.

Čeka nas period velikog rada, period u kojem ćemo trebati žrtvovati i poneki rezultat da bi u konačnici, u neko skorije vrijeme, imali jedan konkurentan tim koji će onda moći dati dobar rezultat. S obzirom na sve što sam prošao i ostvario u rukometu, siguran sam da trebaju minimalno dvije godine da se stvori ekipa koja će 2024., 2025., biti konkurentna s najboljima. Brzo ćemo saznati kakve su nam šanse i što možemo tada očekivati, a ja se optimistično nadam da ćemo do tada biti odlični.

Hrvatska: Privremeno prekinuto rukometno prvenstvo, Balić se vratio u reprezentaciju

Ivano Balić vraća se na klupu hrvatske reprezentacije

(www.jabuka.tv)

2 komentara

  • Cervar je bio veliki rukometni pedagog.Kod tog Cervara ti si malo igrao jer je covjek vidio tko si ti.Ti si nitko i nista.Ti si jedna ovnina koja zahvaljujuc rukometnom savezu ima primanje.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.