Ivan Sičaja iz Rame upisao treću MMA pobjedu na FNC U Ljubuškom

Deseta borilačka priredba Fight Nation Championship (FNC) održana je u Ljubuškom.

Na turniru su nastupili braća Sičaja iz Rame, a debitirao je Tomislav i ubilježio svoju prvu profesionalnu pobjedu, dok je u glavnom dijelu večeri nastupio njegov brat Ivan.

Momak koji je magistrirao radiologiju, mislio otići u Njemačku, i onda je odlučio da ne može raditi od 8-16 sati i trenirati, pa je krenuo sve dati za MMA.

Ivan je član kluba ”ATT Zagreb” koji se bavi MMA sportskim borbama. Do sada je nastupao dva puta i ubilježio dvije pobjede. FNC događaj u Ljubuškom njegov je teći profesionalni nastup.

Ivan je u kavezu snagu odmjerio s Moldavcem Neluom Bogdanom, koji u karijeri ima tri borbe, od čega dva poraza.

Prva runda uglavnom je protekla borbom na parteru gdje je Bogdan zatvorio gard i napade Sičaje, koji su ipak bili kratki ali slatki. Sičaja je cijelo vrijeme borbe bio u gornjoj poziciji i zadao nekoliko kvalitetnih udaraca.

Druga runda započela je kvalitetnim udarcima nogom Sičaje u noge Bogdana, gdje dolazi do izražaja brzi karate stil borbe i kretnji Sičaje. Nakon toga borba se ponovno seli na parter i postaje identična onoj iz prva runde.

Treća runda kreće žešće uz nekoliko lijepih udaraca Sičaje uz atraktivan kružni udarac nogom. Uz nekoliko lijepih direktnih udaraca i aperkata Tirke lagano stvara prednost. Uz odlične udarce Sičaja dominira ovom rundom i lagano razbija Moldavca i osigurava pobjedu.

Ovo je Ivanova treća profesionalna pobjeda u MMA karijeri.

U drugoj borbi večeri Selver Mahmić je bio bolji od Michaela Realija. Vatrogasac iz BiH došao je u priliku, uzeo leđa Realija, zaključao gušenje i prisilio Talijana na tapkanje.

Ljubušak Ante Alilović ostao je bez dijela honorara jer nije zadovoljio vagu, a nije zadovoljio ni u borbi protiv Miladina Kolarskog. Srbin je borbu otvorio odličnim ‘low kickovima’, a kasnije je uhvatio giljotinu i prisilio Alilovića na tapkanje.

Miladin Kolarski – Ante Alilovic ; Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Još jednom sjajnom borbom publici se predstavio Bugarin Rusi Minev, koji je ostavio Mađara Gergelya Szentpálija bez ikakve šanse.

Minev je kontrolirao čitavu borbu, ali nije uspio završiti Mađara, koji je u posljednjoj rundi i pokazao nešto, no nedovoljno da bi mogao ugroziti pobjedu Bugarina.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.