Ivan Šebalj dobitnik nagrade ”Tomislav Trojak” za sportsku fotografiju godine u BiH – Jabuka.tv

Ivan Šebalj dobitnik nagrade ”Tomislav Trojak” za sportsku fotografiju godine u BiH

Fotoreporter iz Sarajeva Ivan Šebalj pobjednik je Izbora za sportsku fotografiju godine ”Tomislav Trojak”, manifestacije koja je održana u petak navečer u BKC-u u Tuzli.

Ova manifestacija tradicionalno se organizira u BKC-u, a Šebalj je četvrti pobjednik natječaja za najbolju sportsku fotografiju, koja nosi naziv po uglednom tuzlanskom fotoreporteru Tomislavu Trojaku.

Izbor sportske fotografije godine organizira Udruga građana Centar kreativnih aktivnosti iz Tuzle u partnerstvu s Ministarstvom kulture, sporta i mladih Tuzlanske županije i BKC-om.

Na natječaj za najbolju fotografiju godine prijavilo se 27 autora iz cijele Bosne i Hercegovine s oko 50 fotografija, koje su nastale na sportskim borilištima u 2020. godini. Predsjednik Udruge građana Centar kreativnih aktivnosti, Nedim Salaharević, izjavio je za Fenu je zadovoljan odazivom autora na ovaj natječaj.

Autori su inicirali jednim dijelom ovaj događaj, raspitujući se hoće li biti održan i u vrijeme pandemije koronavirusa. Nama je to dalo poticaj da i ove godine, u ovim teškim okolnostima održimo Izbor za najbolju sportsku fotografiju godine u BiH, kazao je Salaharević.


Mišljenja je da je žiri bio na teškom zadatku kao i prilikom dosadašnjih izbora, jer je vladala velika konkurencija, autori su slali po dvije ili tri fotografije. Nadamo se da će nam izbor dati snagu i za sljedeće, da proširimo ovaj natječaj na regionalni dio, poručio je Salaharević.

Prema ocjenama stručnog žirija, drugo mjesto ovog natječaja pripalo je Jasminu Hadžiću iz Zenice, a treće njegovom sugrađaninu Draženku Jurišiću.

Dosadašnji dobitnici nagrade Tomislav Trojak su Denis Ruvić iz Sarajeva (2017. godine), Aleksandar Čavić iz Banja Luke (2018.) i Jelena Đurđević iz Banja Luke (2019.).

Kolektivna izložba pristiglih radova će biti izložena do 17. veljače 2021. godine u Galeriji BKC-a u Tuzli.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.