Ivan Penava naslijedio Škoru

Domovinski pokret odabrao je novog predsjednika stranke. Na čelo je, nakon Miroslava Škore, došao Ivan Penava. Članovi stranke dočekali su tu odluku pljeskom i skandiranjem.

Ovdje smo zato jer nemamo drugu domovinu. Domovina je jedna i jedina, baš kao i majka. Zato smo ovdje. Zato smo se okupili oko ideje Domovinskog pokreta. Ustali smo protiv beznađa i malodušnosti, protiv puzajuće i okupacije i licemjerja, ustali smo protiv svih onih koji su od Lijepe naše napravili Tužnu njihovu, državu koja takvima čak nije niti domovina, poručio je Penava.

Penavu su dočekali pljeskom i skandiranjem: “Ivane, Ivane”. Na saboru je od 149 članova prisutno njih 133. Penava je jednoglasno izabran, a nakon dizanja ruku ponovno mu se skandiralo i zapljeskalo.

Penava je kazao kako je ime stranke njihov program.

Krajnji je čas da svi zajedno nastavimo tamo gdje je Hrvatska stala nakon dana ponosa i slave te veličanstvene pobjede u Domovinskom ratu. Hrvatska nazaduje i propada pred našim očima i zemljama koje su bile iza nje sada gleda u leđa. One koji sada vladaju pitam vole li svoju djecu? Hrvatska o ovakvom vlasti nema budućnosti, jer odlaze najbolji od nas, a to su naša djeca, rekao je Penava, prenosi 24sata.hr.

Kazao je kako Hrvatskom danas ne vladaju građani nego Vlada koja ne sluša građane.

Javno pozivam samosvjesne Hrvate i Hrvatice, građane i građanke, nemojte slušati one koji ne slušaju vas, nemojte birati one koji ne biraju vas. Želim poručiti svima, pogotovo bivšim stranačkim kolegama iz HDZ-a, da politika koju vode nije politika dr. Franje Tuđmana, poslao je poruku novi predsjednik DP-a.

Uz to, stranka će mijenjati i Statut. Jedna od stvari koje su trenutno u Statutu je i da je himna stranke pjesma “Vrijedilo je” Miroslava Škore. Na izvanredni sabor stigao je Stjepan Tuđman, sin prvog predsjednika Hrvatske.

(www.jabuka.tv/ Foto: Patrik Maček/Pixsell (starija fotografija)8 komentara

  • Penava je previše kalkulirao i oklijevao i do “smrti”(političke) se nadao povratku u HDZ. On i danas sanja kp hdz i to je nešto za čim će plakati do svoje stvarne smrti. To je u njemu, s tim je živio čitav život, on vjeruje u kp hdz i to je nešto jače od samoga Penave. Pa i sam Pljenković podgrijava taj bućkuriš u Penavi izrekom “neka nama naših hdz – ovaca”. Penava će se kad-tad vratiti u naručje hdz partije i predati njemu DP u ruke je smrtna presuda toj političkoj opciji. Prema Škori je uvijek imao nekakav neutralni stav (ne bih se htel mešat) egoistički videći sebe u poziciji koja mu se smiješi, a kojoj objektivno i subjektivno nije dorastao. Biti će iskorišten, potrošen i odbačen od hijena koje su i Škoru došle glave. Bili su mi simpatični i mislio sam kako se na nebu pojavila jedna prava domoljubna opcija, kad tamo hrpa sebičnjaka koji nastoje nešto “jamiti” i uloviti u mutnom. Ne vidim sreće niti u tzv. suverenistima, a pravaši su svoje davno rekli i svoju razbijačku kletvu siju svugdje oko sebe. Sve to naravno ide na ruku kp hdz, a evo ilijevo krilo kp sdp im se osipa i otvara mogućnost tzv. velike koalicije kp hdz+možemo/sdp koja bi mogla vladati RH u još narednih 30-ak i kusur godina.

  • Čestitam Penava,pokušaj ostvariti ono što si rekao sinoć,biće tu podmetanja i svakakvih laži na tebe,izdži sve za Bolju Hrvatsku da nismo džaba ginuli i ratovali toliko smo zaslužili pozdrav svim Domoljubima🇭🇷

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.