Ivan Kvesić za Jabuka.tv: “Sklonimo predrasude o ženskom nogometu”

Nogometašice Širokog Brijega s visokih 9:0 pobijedile su Rosu Brandis iz Travnika u posljednjem 14. kolu Prve lige Federacije BiH igranom na stadionu Pecara te su tako proslavile naslov prvaka Prve lige FBiH i ulazak u Premijer ligu BiH.

Širokobriježanke su ostvarile povijesni uspjeh nepunih pet godina nakon osnutka kluba.

Trener kluba Ivan Kvesić osvrnuo se u razgovoru za portal Jabuka.tv na uspone i padove koji su doveli do ovog uspjeha.

Bilo je teških trenutaka. Kada se natječete uvijek se nadate da ćete ići u viši rang natjecanja ili da ćete osvojiti neki trofej. Nismo mislili da će ovo ovako brzo biti, kazao je Kvesić osvrnuvši se i na prvu utakmicu koju su nogometašice odigrale u Krupi izgubivši 8:0.

Zanimljivi rezultati budu uvijek u ženskom nogometu. Visoki rezultati nisu neuobičajeni. Zanimljivo je to ljudima. Ako rezultat krene krivo, onda se tako i nastavi cijelu utakmicu, dodaje Kvesić.

ŽNK Široki Brijeg krenuo je natjecati se iz Prve lige FBiH u južnoj regiji. Kvesić ističe da su se dobri rezultati počeli nizati odmah.

U prvoj sezoni smo bili na trećem mjestu, nakon toga smo bili na drugom mjestu. Čim smo osjetili da bismo mogli dati veći gas završili smo na drugom mjestu. U ovu sezonu smo ušli furiozno. U prvoj polusezoni smo prošli bez poraza. Tada smo nagovijestili svima da bismo mogli ići visoko. U drugoj polusezoni smo imali malo problema. Imali smo dva poraza. Protiv konkurenta smo poraženi minimalno. To je bilo dovoljno jer smo ih pobijedili kod kuće s dva gola razlike, ističe Kvesić u razgovoru za portal Jabuka.tv dodajući kako su dva najveća konkurenta bili “Sana” iz Sanskog Mosta i “Libero” iz Goražda.

Kvesić je svojim radom i entuzijazmom uvelike doprinio povećanju zanimanja za ženski nogomet u Širokom Brijegu i okolici

Ulazak u Premijer ligu predstavlja veći zalogaj za ŽNK Široki Brijeg. Uz seniorke, klub mora imati i mlađe uzrasne kategorije što iziskuje veći broj trenera i više financijskih sredstava, dodaje Kvesić ističući kako je klub već osigurao sve potrebno u organizacijskom smislu te da je vrijeme da se predrasude o ženskom nogometu uklone.

Cure će na zasluženi odmor neko vrijeme. Prije toga će zajednički sve članice ŽNK Široki Brijeg ići na hodočašće u Međugorje što je svojevrsna zahvala za uspješnu sezonu koja je iza njih.

Nogometašice Širokog Brijega u velikom stilu proslavile naslov prvaka 1. lige FBiH

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.