Ivan Kvesić vrlo blizu olimpijske vize za Tokio

Na turniru Svjetske karate lige u Dubaiju Ivan Kvesić ispao je u 2. kolu kategorije do 84 kg, ali unatoč tome vrlo blizu je plasmanu na OI  u Tokiju.

Najbliže medalji od hrvatskih karatista bio je Ivan Martinac koji je izgubio pretposljednju borbu repasaža do bronce u kategoriji do 75 kg od Turčina Ermana Eltemura s 2-0.

U 1. kolu Martinca je porazio kasniji finalist Rafael Agayev iz Azerbajdžana s 3-0, a u repasažu slavio je protiv Latvijca Ruslansa Sadikovsa 5-2.

U prvom susretu Kvesić je prvi osvojio bod što je bilo dovoljno za uspjeh protiv Berata Jakupija iz Sjeverne Makedonije (borba je završila 1-1). Turnir u Dubaiju završio je minimalnim porazom od Talijana Michelea Martine s 1-0.

U kategoriji do 50 kg Jelena Pehar bila je slobodna u 1. kolu. U nastavku svladala je Ukrajinku Katerinu Kryvu 2-0, da bi na “senshu” ili prvi osvojeni bod ispala od Filipinke Junne Tsukii (3-3). Boran Berak (-67 kg) također na “senshu” pobijedio je Koreanca Jinwana Leeja (3-3), ali je uspijedio poraz od Španjolca Raula Cuerve s 3-2.

U kategoriji do 75 kg Enes Garibović uspješno je krenuo protiv Bjelorusa Ivana Korabaua 4-0, ali ga je zaustavio Francuz Logan de Costa s 1-0.

U teškoj kategoriji (+84 kg) Anđelo Kvesić je eliminirao Francuza Fadela Boussaga 5-4, pa u nastavku uvjerljiv poraz od Čileanca Rodriga Rojasa 5-1.U prvom nastupu oprostili su se Alessandra Hasani (-55 kg), Ana Lenard (-61 kg), Stjepan Štimac (-67 kg) i Zvonimir Živković (-+84 kg).

Na trodnevnom natjecanju sudjeluje 594 karatista iz 85 zemalja. 

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.