Ivan Karačić se vratio u bivši klub

Širokobriješki košarkaš Ivan Karačić (26) se vratio u svoj bivši klub, njemački prvoligaš Chemnitz Niners.

On se odazvao pozivu bivšeg kluba nakon što je isti poharao veći broj ozljeda.

Zato smo odlučili dobiti dodatnog igrača i posebno smo sretni što je s Ivanom uspjelo. On je sjajan momak, poznaje naš sustav igre, naš identitet i svoju ulogu, kaže glavni trener Ninersa Rodrigo Pastore.

Uvijek sam se osjećao izuzetno ugodno u Chemnitzu i unutar tima NINERS. Niklasova ozljeda je veliki udarac za momčad i kada me trener Rodrigo zamolio da se vratim, nisam morao dvaput razmišljati. Sretan sam što sam se vratio, ubacit ću sve i biti tu kada me momčad zatreba, kaže Karačić, koji je u utorak navečer stigao u Chemnitz i već ima pravo nastupa u sljedećoj utakmici u Würzburgu.

Hoće li se to dogoditi ovisi prvenstveno o tome u kojoj su mjeri svi ostali članovi momčadi operativni. Jer Karačić je sada sedmi stranac u sastavu Ninersa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NINERS Chemnitz (@ninerschemnitz)

No, po utakmici se može koristiti najviše šest stranih igrača, što znači da ako su svi zdravi, igrač koji nije Nijemac mora gledati.

Nakon Niklasova neuspjeha, prvo smo intenzivno ispitali tržište s obzirom na njemačke opcije. U ovoj kasnoj točki sezone, međutim, jednostavno ne postoji Nijemac koji bi imao sportski i ekonomski smisao za nas, objašnjava Pastore.

No, budući da je i dalje postojao rizik od premršavog sastava u slučaju dodatne ozljede, a trenutačni sastav za trening već je pomalo nedovoljno popunjen, htjeli su momčadi dati više dubine.

Činjenica da se radilo o stranom igraču nije ništa olakšala cijelu stvar, upravo zato što se uvijek moralo odsjedati. Ovo ne voli svaki igrač. Osim toga, imamo veliko povjerenje u trenutne vrhunske igrače i znamo važnost netaknute strukture tima. Ivan se tu savršeno uklopio jer već zna ulogu iz prve polovice sezone, a također je vrlo popularan i cijenjen unutar momčadi. Svi su dečki bili sretni što se Ivan vratio, naglašava Pastore.

Naravno, druge prednosti su što Karačić ne samo da ima dobar odnos sa suigračima, već dobro poznaje i sustave igre, kulturu Ninersa, grad i sve sadržaje. On je i fizički u dobroj formi, jer nabrijani Hrvat dolazi u Chemnitz ravno s regularne utakmice u Belgiji. Odigrao je sedam natjecateljskih utakmica za Phoenix Bruxelles u proteklih osam tjedana, navode Nijemci na svojim stranicama.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.