Italija zadržala na granici zavojnice magneta za SKB Mostar

Ulazimo u četvrti mjesec od kako se popravlja aparat za snimanje magnetne rezonance u SKB-u Mostar.

Ovaj podatak zvuči nevjerojatno, ali još nevjerojatnija je informacija kako još uvijek nije poznato kada će kvar biti otklonjen. Mnogi pokušavaju otkriti što je u biti problem, a treba otkloniti ili potvrditi teorije zavjere kako pojedinci u bolnici namjerno izazivaju kvarove kako bi pacijente usmjerili na privatne poliklinike, piše Pogled.ba.

Kao prvo, dokumenti, koji su u posjedu redakcije navedenog portala, jasno govore kako je do kvara došlo nakon udara groma koji je izazvao prekid opskrbe električnom energijom, a zatim je uslijedilo i curenje plinova iz MR aparata koji su uništili zavojnicu ovoga uređaja. Kako su nam rekli naši sugovornici, radi se o jednom od najtežih i najskupljih kvarova koji se mogu dogoditi ovome aparatu, a trošak je oko 150.000 eura. SKB Mostar je ove troškove izmirio, ali kvar još uvijek nije otklonjen.

Pogledovi izvori iz mostarske bolnice su potvrdili kako nova zavojnica još uvijek nije dopremljena, te kako se i dalje čeka na njezinu dostavu kako bi se MR aparat mogao ponovo staviti u funkciju.

Pitanje je zašto Siemens četiri mjeseca nije u stanju dostaviti zavojnicu za MR aparat u Mostar, a podaci iz izvještaja pokazuju cjelokupan apsurd ove situacije.

Naime, informacije koje smo dobili kažu kako je Siemens odmah nakon prijave kvara uređaja u Mostaru poslao u BiH jednu zavojnicu iz svojih skladišta u Italiji, ali ona je iz nepoznatih razloga zadržana na talijanskoj granici. Zbog sporosti u komunikaciji, nekoliko tjedana se čak nije znalo da Italija ne dopušta daljnji transport zavojnice u Mostar.

Nakon što je Siemens doznao za ovaj problem, odlučio je poslati još jednu zavojnicu prema Mostaru, dok bi istovremeno rješavao pitanje transporta prve zavojnice. Ipak, Italija iz nepoznatih razloga zadržava i drugu zavojnicu na svojoj granici.

Ne znamo što je problem COVID ograničenja ili nešto drugo, ali ovo je nezapamćen slučaj za Siemens. U svakom slučaju sve će biti istraženo do zadnjeg detalja i vjerojatno će netko morati odgovarati na ovo. Nedopustivo je da četiri mjeseca nema dijelova za popravak MR uređaja i vjerojatno će slučaj biti zaključen tužbama protiv onih koji su uzrokovali ovakvo stanje, zaključuju anononimni sugovornici koji su omogućili uvid u službene izvještaje.

Ipak, ova priča najmanje zanima pacijente koji već mjesecima čekaju na preglede. Hitni slučajevi iz SKB Mostar se trenutno prebacuju u RMC “Safet Mujkić” i KCU Sarajevo na snimanje, ali veliki broj ljudi ostaje na čekanju.

(www.jabuka.tv)2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.