Istraživanje pokazalo: Djeca razvedenih roditelja imaju više poteškoća sa zdravljem

Istraživanje američkih znanstvenika s Carnegie Mellon University u Pittsburghu sugerira kako djeca razvedenih roditelja imaju veći rizik za poteškoće sa zdravljem.

Razvod popraćen svađama roditelja ima negativan utjecaj na fiziologiju djece te povećava učestalost upalnih procesa povezanih s većim rizikom za kronične bolesti, prenose mediji. Prema novim nalazima, ovakav učinak razvoda i izostanka komunikacije roditelja utrostručuje rizik za infekcije kod djece i 20-40 godina kasnije.

U ovom istraživanju su korišteni podaci dobiveni praćenjem oko 200 ispitanika. Podsjećamo, znanstvenici su još ranije isticali da problem nije u samoj svađi nego u neriješenom sukobu jer djeca moraju znati kako se spor može razriješiti kako bi se nastavio život.

Ranije istraživanje sveučilišta Sussex pokazalo je da neriješeni sukob roditelja može snažno utjecati na rani razvoj djeteta, njegovo mentalno zdravlje i izglede za uspjeh u odraslom životu. I to važi bez obzira na to jesu li roditelji zajedno ili su razdvojeni.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.