Istraživanje otkrilo zašto i s kim varaju žene, a zašto muškarci

Varanje se često doživljava kao nešto što se dogodi na hirovit način, trenutak slabosti, nekoliko čašica alkohola previše i muškarac završi s nekom neodoljivom i šarmantnom ženom. Ipak, ispada da to nije tako.

Your Tango i online stranica za afere Ashley Madison napravili su istraživanje kako bi doznali što ljudi misle o prevari.

U istraživanju je sudjelovalo više od 1300 žena i muškaraca, a osim zašto, otkrili su i kako biraju ljude s kojima varaju.

Od 400 muškaraca koji su odgovorili na anketu, 27 posto reklo ih je da će, ako su u nesretnoj vezi, prići nekome koga već poznaju, a 23 posto ih je odgovorilo da bi upoznali stranca na putovanju ili u baru. Pokazalo se također da je 44 posto muškaraca varalo partnera, a 55 posto barem ih je razmišljalo o tome.

Doslovno, 99 posto muškaraca ili je to napravilo ili razmišlja o tome da napravi. Pa, s kime varaju? Prvo pomislite na suradnike, njihove prijatelje, vaše prijatelje… I ima smisla. Jednom kada uspostavite temelj prijateljstva, daljnji će se osjećaji lako razviti čak i ako ste u vezi.

Kada su žene u pitanju, rezultati kažu da je njih 39 prevarilo, a 35 razmišljalo o tome. To ne znači da su loše osobe, to znači da u 74 posto odnosa nema iskrenosti i da odnosi nisu ispunjeni.

Prema Ashley Madison, zadovoljavajući seks glavni je motivator za traženje ljubavnika, a 43 posto anketiranih žena priznalo je da traži takav odnos, odnosno aferu, prenosi Večernji.hr.

Njih 49 posto otkrilo je da im partner samo katkada pruži orgazam, a njih 59 vrhunac s ljubavnikom doživi većinu vremena ili uvijek. Opće su povratne informacije žena da im je seks sa supružnikom dosadan i da njihov muž ne radi dovoljno na tome kako bi ih zadovoljio. S vremenom traže aferu jer se ne osjećaju željenima ili ne dobivaju dovoljno pozornosti od partnera.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.