Istraživači dokazali da nas sestre čine sretnijima i optimističnijima

Istraživanje koje su proveli znanstvenici sa Sveučilišta De Montfont i Sveučilišta Ulster pokazalo je da su ljudi koji imaju sestru sretniji i optimističniji.

U istraživanju je sudjelovala 571 osoba u dobi između 17 i 25 osoba, a rezultati su pokazali da osobe koje imaju sestru imaju uravnoteženiji stil života.

Istraživanje je pokazalo i da su osobe koje imaju sestru emotivno stabilnije, jer žene ohrabruju razgovore o emocijama što, ističu znanstvenici, pozitivno utječe na mentalno zdravlje.

Profesor Tony Cassidy, koji je pomogao realizaciju ove studije, rekao je da sestre potiču otvorenu komunikaciju i koheziju u obitelji, dok braća imaju suprotan efekt.

“Izražavanje emocija je važno za dobro psihološko zdravlje, a sestre u obitelji utječu na to. Dječaci, po prirodi, ne pričaju mnogo o emocijama. S druge strane, djevojke su tome sklone”, rekao je Cassidy, prenosi Klix.ba.

Rezultati studije koju su proveli znanstvenici sa Sveučilišta Brigham Young pokazali su da nas sestre čine boljim osobama. Istraživači ističu da i imati brata ima brojne prednosti.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.