Istraga o ubojstvu dvojice policajaca još bez rezultata, Sarajevo zatražilo pomoć FBI-ja

Zapovjednik sarajevske policije Mevludin Halilović u petak je neizravno potvrdio kako istraga o ubojstvu dvojice policajaca počinjenog prije sedam dana još uvijek tapka u mjestu a zbog složenosti cijelog slučaja zatražena je i pomoć američkog FBI-ja.

Na izvanrednoj sjednici skupštine Sarajevske županije zakazanoj kako bi se povodom prošlotjednog teškog zločina raspravljalo o sigurnosnom stanju u glavnom gradu Bosne i Hercegovine Halilović je kazao kako je do sada ispitano više od osamdeset osoba za koje se sumnjalo da bi mogle biti povezane s krađom automobila i ubojstvom policajaca koji su kradljivce omeli tijekom redovite ophodnje.

Počinitelj ili više njih bez upozorenja su pucali iz strojice i na mjestu ubili policajca Adisa Šehovića (43) i teško ranili njegovog kolegu Davra Vujinovića (46) koji je nakon toga preminuo u bolnici.

Pomoć FBI-ja, kako je pojasnio Halilović, zatražena je radi vještačenja tragova koji su pronađeni na mjestu zločina.

Do sada je zbog sumnje u povezanost s krađom i ubojstvima pritvorena samo jedna osoba a riječ je o 33-godišnjem Srećku Trifkoviću iz Istočnog Sarajeva koji je od ranije u policijskim evidencijama zbog sudjelovanja u organiziranim krađama automobila.

Halilović je u petak potvrdio kako postoji mogućnost da istragu od županijskog tužiteljstva preuzme državno kao i da u ovoj fazi u svemu sudjeluju i istražitelji državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

(Hina)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.