Ispleskati, izudarati i smrskati glavu: Posušaci prijetili policajcu i ugostitelju

Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu podnijelo je prijedlog za određivanje pritvora prema osumnjičenicima I. M. (46) i V. M. (44), koji su lišeni slobode u četvrtak 28. lipnja 2018. godine, zbog sumnje da su kao supočinitelji počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i ugrožavanja sigurnosti, a V.M. i zbog kaznenog djela nedopuštenog držanja oružja ili eksplozivnih tvari, potvrđeno je za portal Jabuka.tv iz Županijskog tužiteljstva ŽZH.

Pritvor je predložen zbog opasnosti da će osumnjičenici boravkom na slobodi utjecati na svjedoke, sakriti i uništiti dokaze, te ponoviti i učiniti kazneno djelo kojim prijete.

O prijedlogu za određivanje pritvora odluku će donijeti sudac za prijašnji postupak Općinskog suda u Širokom Brijegu.

I.M. i V.M. se sumnjiče da su neutvrđenog dana od mjeseca ožujka do mjeseca lipnja 2018. godine, u mjestu Vir, općina Posušje, zasadili ukupno 2.246 stabljika indijske konoplje. Dana 26. lipnja 2018. godine I.M. je lišen slobode od strane policijskih službenika PU Posušje u trenutku kada je došao na zasad i zalijevao stabljike.

Pretresom obiteljskih kuća koje koriste osumnjičenici I.M. i V.M., pronađeno je više papirnih i plastičnih vrećica u kojima se nalazila biljna tvar koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu tipa marihuana, dok je kod V.M. pronađen spremnik za streljivo automatske puške u kojem se nalazilo 29 komada streljiva cal. 7,62 mm, rekao je za portal Jabuka.tv  Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH.

Dva dana kasnije 28. lipnja 2016. godine osumnjičenici su došli u jedan ugostiteljski objekt u mjestu Vir, općina Posušje.

Za susjednim stolom primijetili su jednoga policijskoga službenika, pa revoltirani time što su otkriveni počeli su ga vrijeđati i prijetiti mu, govoreći mu da ih je on izdao, da će mu skratit nogu i da neće mirno spavati.

Nakon toga su počeli vrijeđati vlasnika ugostiteljskog objekta, govoreći mu da je i on kriv što su “pali” i da će ga išamarati, pa kada je u obranu svoga oca stao njegov sin, V.M. mu je zaprijetio da će ga ispleskati i izudarati, a I.M. da će mu smrskati glavu kad ga vidi na cesti, zaključio je Aničić za portal Jabuka.tv.

U ŽZH zaplijenjeno preko 2.000 stabljika marihuane, oboren rekord

(www.jabuka.tv)