Isplata mirovina za veljaču počinje 5. ožujka

Isplata mirovina za veljaču počet će u ponedjeljak, 5. ožujka, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda mirovinskog i invalidskog osiguranja.

Mirovine ostvarene na temelju Zakona o MIO/PIO bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše mirovine ostaju nepromijenjeni.

Sukladno tome, najniža mirovina iznosi 326,17 maraka, zajamčena 434,90 maraka, dok najviša mirovina iznosi 2.174, 48 maraka.

Do početka primjene novog zakona o MIO/PIO mirovine obračunavat će se prema odredbama postojećeg zakona.

Mirovine koje su ostvarene na temelju Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji, Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

Mirovine ostvarene na temelju Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina za veljaču, s uračunatim troškovima, iznose oko 165 milijuna maraka, priopćeno je iz Federalnog zavoda mirovinskog i invalidskog osiguranja.

(Fena)

6 komentara

    • To je sramotno bolna istina i ovim jadnim pokradenim starcima trzaju zdravlje sa primjenom tog novog zakona.Kontaju nek jos koji umre.Di ce vam dusa ljudi njima i to povecanje od 20-tak km nesto znaci ,a vi otezete.Dabogda svi vi koji ste dali nasim roditeljima da stari zive sa toliko malo para docekate da i vama djeca kupuju lijekove kosto mi kupujemo njima …a nemamo ni mi jer skolujemo djecu i jedemo stogod.

  • Tako je.Jadni nasi umirovljenici mogu samo za ljekove od mirovine zivit a nekim nemoze ni dotec ta bjedna mirovina.Povecajte mirovine ove najmanje i to hitno.Da su makar 400-500 km.

  • Hajmo glavonje, probajte vi jedan mjesec zivjeti sa 326 km, a ugradivati kade u kupatila koje kostaju 20.000 tisuca eura, da dvadeset tisuca eura, sram vas bilo

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.