Isplata mirovina za lipanj počet će u petak, 5. srpnja

Isplata mirovina za mjesec lipanj počet će u petak, 5. srpnja 2013. godine, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda MIO/PIO koja je održana danas u Mostaru.

Prema istoj odluci, mirovine ostvarene temeljem Zakona o PIO-u bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,73, što znači da najniža, zajamčena i najviša penzija ostaju iste kao i prethodnih mjeseci, te tako najniža mirovina iznosi 310,73 KM, zajamčena 414,30 KM, a najviša 2.071,50 KM.

U skladu sa ranije donesenom odukom Vlade Federacije, mirovine koje se dijelom ili u potpunosti financiraju iz proračuna FBiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

U skladu sa zakonom o povoljnijem umirovljenju obuhvaćeno je 1400 pripadnika OS BIH, koji su u mjesecu lipnju podnijeli zahtjeve.

Iz razloga što odjeli Federalnog ministarstva za boračko invalidsku zaštitu SŽ-a, HNŽ-a, BPŽ-a, SBŽ-a, ZHŽ-a i HBŽ-a nisu izdali potrebna uvjerenja, od tog ukupnog broja njih 600 je dobilo konačno rješenje, dok je ostalima izdano privremeno rješenje sve dok navedeni odjeli ne dodijele zakonom propisana uvjerenja, priopćeno je iz Federalnog zavoda PIO/MIO. (Fena)

(www.jabuka.tv)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.