Počela isplata mirovina, evo koliko iznosi najniža

U skladu sa Zakonom o MIO, mirovine za mjesec svibanj bit će isplaćene preko jedinstvenog računa riznice Federacije BiH u srijedu, 5. lipnja 2024. godine.

Najniža mirovina za svibanj iznosi 573,53 KM, zajamčena 684,48 KM, a najviša 2.867,65 KM.

Prosječna mirovina korisnika samostalne mirovine, a kojih je na isplati za svibanj 365.151, iznosi 722,56 KM.

Mirovinu za svibanj primit će 447.389 korisnika, a ukupno potreban sredstva za isplatu iznose oko 290 milijuna KM, priopćeno je iz Zavoda MIO.

(www.jabuka.tv)

23 komentara

 • Najniža mirovina iznosi točno toliko da kad umirovljenici poplaćaju račune, uhljebi u elektroprivredi, vodovodu, eronetu i državnim službama imaju za svoje uhljebničke, nenormalno visoke plaće

  • Penzije su sramota ali ni plate u Elektroprivredi nisu sve visoke. Pojedini imaju previsoke plate, drugi osrednje a treci previse niske. E tako prosjek zbog ovih prvih bude visok.

 • Grijeh naših struktura,koje izgubile dušu na tuđoj muci.Jude Jude,neće vam biti dobro do kraja života,Bog postoji…

 • Evo opet se brinu za umirovljenike samo pišu bit će 5 mirovina ,povećanje
  desetak maraka pisali mjesecima,hoće neće, da ne pomru od gladi poslat će im ovu socijalnu pa ljudi koji su radili 40 godina ima socijalnu od 570-680 km.
  Sramota .

 • Koliko samo clanaka i obavijesti o isplati mizerije. Prestanite vise s tim informacijama. Iritirate sretne penzionere

 • Gdje nalaze ovakve novinare stvarno toliki dembili sad če pet dana sapirati kolika je najniža i kad prođe još pet dana tako su dosadni

 • To tako treba uzivaj. Te gospodo sami ste ih birali i sve sto vam se dogadja trpite i još više Vi ste gospodo ovce a vukovi vas paze i čuvaju da sa vama zacepe septicke jame Uzivajte i još im daj te vi mozete to sagni te glave još neka vas botovi gaze još još Kuknjava vasa ih stimulise znaju da ste pizde i ono samo da ne puca !!!

 • Vj koji.stavljate ove vijeyti ili ste ludi ,ili…izvadite nalaze …HITNO.Kao da niko be zna jad he isplats ,i kolike su mirovine.Kada bude nesto pametnk.onda ja ite,a to nece biti ….zato nas se okanite vise

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.