Ispitana prijateljica nestalog Mateja, prijatelji objasnili dva računa iz Gotika

Prijateljica Mateja Periša, Splićanka koja je u vrijeme njegova nestanka bila u Beogradu i s kojom je Matej pokušao komunicirati, ispitana je u ponedjeljak.

Neki hrvatski mediji pisali su da joj je oduzeta putovnica, ali to nije točno. Kako je Telegrafu potvrđeno iz srpskog MUP-a, ona i dalje ima putovnicu i nije joj oduzeta. Beogradska policija s njom je u ponedjeljak obavila razgovor.

S njom se prije više od desetak dana sreo u Beogradu, i to ispred zgrade policije, i Nenad Periš, Matejev otac, koji je rekao da mu je Maja rekla kako nije uspjela s Matejem ostvariti komunikaciju. No, je li to točno, tek se treba utvrditi.

Nenad Periš je, u međuvremenu, za Telegraf rekao: Nemam informaciju da se moj Matej čuo s prijateljicom, već da joj je poslao poruku na Instagramu. Ona mu nije odgovorila. Nisam saznao što je želio od nje.

Policija nastavlja ispitivati Matejeve prijatelje u Splitu. Ustanovljeno je da je društvo iz Splita naručilo po bocu viskija od dva različita konobara u Gotiku te noći na Staru godinu pa su zbog toga bila i dva računa, a navodno su sada komentirali da su oni nazdravljali bocom viskija koju je platio Matej u trenucima dok se on borio za život, piše Jutarnji list.

Kombi je preuzeo jedan mladić u 10 sati ujutro. Kontaktirali su nas e-mailom, uredno uplatili za najam kombija do 2. siječnja, ali su se javili da će produljiti najam i vratili su ga 4. siječnja poslijepodne. Bio je uredan, opran, nije bilo nikakvih problema, vratio ga je mladić koji ga je i preuzeo. Nas policija nije kontaktirala vezano za najam kombija. Mladić je bio tužan kad je vratio kombi i ništa ga nismo ispitivali, rekao je Jutarnjem zaposlenik tvrtke iz zagrebačke Dubrave u kojoj je unajmljen Renaultov kombi kojim su Matej i njegovo društvo otišli u Beograd.

Matejev otac Nenad iz Beograda je kazao da se sve radnje potrage i istrage intenzivno nastavljaju i MUP Hrvatske surađuje prema zahtjevima i upitima upućenima od strane MUP-a Srbije.

(www.jabuka.tv | Foto: Tom Dubravec/Cropix)