Isključite ovaj mali kućni uređaj preko noći i račun za struju će biti manji

Kad je riječ o plaćanju računa, onaj za struju uvijek je najveći i najzabrinjavajući, a mnogi se kunu kako ih uvijek iznenadi broj koji vide na računu.

No, mnogi se isto tako kunu da ako imate enormnu potrošnju, možete ostvariti i velike uštede. Na razne načine, piše Krstarica.

Kada razmišljate o stvarima koje troše puno električne energije u vašem kućanstvu, vjerojatno vam ne pada na pamet skromni usmjerivač za spajanje na internet. Ali ako ga ostavite uključenog cijeli dan, trošit će znatno više električne energije.

Stoga biste trebali obratiti pozornost na energetsku učinkovitost routera prije nego što ga kupite i pobrinite se da ima najmanju moguću potrošnju energije kada je uključen i u stand-by modu.

Njemačka savezna agencija za zaštitu okoliša (UBA) tvrdi da je to posebno važno ako se router ne može isključiti jer koristi i telefonsku liniju. Ako je to slučaj, savjet je da nabavite router koji ima mogućnost barem isključivanja Wi-Fi-ja kada nije u upotrebi.

Internet router ne troši više struje od hladnjaka ili drugih uređaja, no opet bi ga bilo poželjno isključiti kada nije u uporabi.

Ovo je greška zbog koje radijatori troše više

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.