ISIL preuzeo odgovornost za krvavi napad u Las Vegasu

ISIL je preuzeo odgovornost za najsmrtonosniju masovnu pucnjavu u novijoj povijesti Sjedinjenih Američkih Država. Iz policije su kazali da je najmanje 50 ljudi ubijeno, a 400 ranjeno kada je naoružani napadač otvorio vatru na masu na jednom koncertu u Las Vegasu, javlja Reuters.

Dužnosnici su identificirali napadača, 64-godišnjega Amerikanca Stephena Paddocka, koji je donio više komada oružja na 32. kat obližnjega hotela, gdje se vjeruje da je počinio samoubojstvo. U priopćenju objavljenom putem propagandne agencije ove grupe navodi se da je napadač bio “vojnik Islamske države”, izvještava Independent.

”Napadač u Las Vegasu vojnik je Islamske države koji je odgovorio na pozive na napade na koalicijske zemlje”, navodi se u priopćenju. Iz ISIL-a također tvrde da je napadač “prešao na islam prije nekoliko mjeseci”, ali nisu dali više detalja.

Informacije o Paddockovoj religiji i načinu života se još nisu pojavile iz drugih izvora. Glasnogovornik FBI-a je rekao da zasad nije nađena poveznica između ISIL-a i napadača u Las Vegasu Hotel Mandalay Bay, odakle je napadač Stephen Paddock pucao i ubio 58 osoba, a ranio 515, ponovo je otvoren za goste. ”Sigurnosno osoblje je ukinulo blokadu pristupa Mandalay Bayu i drugim MGM odmaralištima. Gosti se mogu vratiti u svoje sobe”, objavljeno je na Twitter profilu hotela Mandalay Bay, prenosi BBC.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.