ISIL: Očekujte nešto zbog čega ćete zaboraviti 11. rujna i pariške napade

kupina Islamska država (ISIL) objavila je u subotu videosnimku pogubljenja na kojoj maskirani krvnik na francuskom prijeti “nevjernicima” i spominje pariške napade.

Na snimci koja traje gotovo osam minuta a objavila ju je ISIL-ova služba za medije pod nazivom Pokrajina Niniva, petorica muškaraca, među kojima i onaj koji govori francuski – ispaljuju metak u glavu petorici zatočenika u narančastim odijelima koje nazivaju “špijunima”.

Pet žrtava na snimci na arapskom jeziku iznose razloge svog zarobljavanja.

Džihadist koji govori francuski, kojemu ispod smeđe maske što ima samo otvore za oči, vire plavi uvojci, jedini je koji progovara. Odjeven je u maskirno odijelo a ostali su u crnoj odjeći.

Tvrdi da su ISIL-ovi neprijatelji “u rasulu” i upozorava ih da mogu očekivati nešto zbog čega će zaboraviti “11. rujna i pariške napade”. U potonjima, za koje je odgovornost preuzeo ISIL, u studenome je poginulo 130 ljudi, prenose Agencije.

Frankofonski džihadist usto spominje Španjolsku i Portugal, te izrijekom spominje Toledo i Cordobu.

Prije nego petorica krvnika pogube žrtve na nepoznatom mjestu među ruševinama, džihadist koji govori francuski osvrnuo se i na zračne napade na ISIL u Siriji i u Iraku koji nailaze na “štit što ga je podigao kalifat”.

ISIL je u lipnju 2014. uspostavio “kalifat” na dijelu teritorija koji su zauzeli u Siriji i u Iraku, gdje su nametnuli svoje zakone i pogubili velik broj ljudi.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.