iPhone 6 se prodaje kao lud, Samsung S6 razočarao

Apple bi 21. srpnja ove godine trebao objaviti svoje najnovije financijske izvještaje u vezi prodaje iPhone uređaja, a analitičari se već sada nabacuju brojkama. Naime, govori se o porastu prodaje od 40 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Katy Huberty iz Morgan Stanley ističe kako će Apple objaviti da je prodao oko 53 milijuna iPhone uređaja, dok Steve Milunovich iz UBS očekuje kako će ta brojka iznositi 50,3 milijuna prodanih uređaja. Analitičari ističu kako se Apple ponaša kao teretni vlak kojega je nemoguće zaustaviti.

Zanimljivo je kako iPhone prodaja ne samo da raste nego i ubrzava. Još kada na svjetlo dana izađe iPhone 6s možemo samo zamišljati koliko će to novih prodanih uređaja biti. Da, Apple može biti zadovoljan kako se stvari odvijaju, no zato Samsung ima velikih problema. Samsung je na koljenima, izvještavaju određeni analitičari.

Prodaja Samsung Galaxy S6 je ispod svih očekivanja, a spominje se kako će kvartalni profit biti smanjen za 24 posto u odnosu na prošlu godinu. Taman kada su se svi nadali kako je S6 onaj koji će biti glavni Samsungov adut, brojke su pokazale kako su očekivanja bila prenapuhana.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: