Inzko zagovara kršenje Ustava BiH i nepoštivanje odluka Ustavnog suda BiH

Nevjerojatno ali istinito, Valentin Inzko je dao izjave za jedan BiH medij iz kojih proizlazi kako treba nastaviti kršiti Ustav BiH. On je kazao da odluka u slučaju Ljubić treba da se poštuje i da svaki kanton treba da ima svoje predstavnike iz svih konstitutivnih naroda u Domu naroda Parlamenta FBiH, … te da treba koristiti popis iz 1991. godine, priopćeno je iz Glavnog vijeće Hrvatskog narodnog sabora BiH.

Ustavni sud je svojom odlukom u predmetu Ljubić (U-23/14) proglasio neustavnom, a kasnije izbrisao iz Izbornog zakona odredbu po kojoj svaka županija daje po jednog izaslanika iz svakog konstitutivnog naroda. Primjena popisa iz 91. za zakonodavna tijela prema odredbama Ustava FBiH i Izbornog zakona nije moguća, a na primjenu posljednjeg popisa (2013) poziva i Ustavni sud u svojim odlukama.

Možda su OHR i Inzko samo nerazumno dosljedni u kršenju prava Hrvata, jer su njihova dosadašnja “rješenja” oglašena diskriminacijskim i neustavnim od strane Ustavnog suda BiH i po pitanju izbora izaslanika u Dom naroda Parlamenta FBiH kao i u slučaju grada Mostara, pa je očigledno kako je takvu politiku teško promijeniti. Ovakvim stajalištima OHR narušava svoj kredibilitet i nije realno da struktura koja je nametala amandmane na Ustav FBiH, zbog čega je Ustavni sud BiH u „predmetu Ljubić“ odlučio da Izborni zakon treba uskladiti s Ustavom BiH, bude pozivana da iznese tumačenje ili da ponudi rješenje u ovoj krizi oko nepostojanja pravila za izbor Doma naroda FBiH.

Zanimljivo je kako je da je gosp. Inzko nedavno, oko jednog drugog zakona, izjavio kako je “prijedlog Genjca bliži europskim standardima“, a kada je Ustavni sud BiH ocijenio da prijedlog izmjena Izbornog zakona BiH koji je u proceduru uputio klub HNS-a ne ugrožava ničije vitalne interese onda je OHR šutio, stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik Glavnog vijeće HNS BiH.

(www.jabuka.tv)


9 komentara

 • Daj ti vise sjasi iz politike, pa kako nam god bude..30 godina zivis od 5 istih recenica koje vrtis u krug. I sta smo, kao narod kojeg predstavljas, dobili od tebe?

  18
  1
 • Pa proglasi svoju teritorijalnu jedinicu i vozi.Šta je koristi kukat nama ti si tu i onaj tko je na vlasti.Jebo nas do jedan do sada,sjeti se Šugavog Petrića,onog Engleza Pedya..a ovaj će natakarit na glogov kolac.Ako kukanje i plač može pomoći ajmo svi u krivljavinu ali radite nešto što vrijedi ..ali nemate vi mud.a za to.ko da ćete živit još tisuću godina.Nećete.onda daj lupi šakom od stol i kažite od tada i tada HR HB. ili smo gotovi.

  18
  1
 • Jeli tvoj život i Čovin baš toliko vrijedniji od onoga iz Katalonije koji je proglasio neovisnost.Bome nije jer ste starohani ali on momčina ima petlju za razliku od vas obojice.Vi morate bit na dobroj plaći,dobro kusat,pit..a o ikakvu riziku i ne pomišljate.Ali to se zove uhljeb..Da vi išta znate proglasili bi našu jedinicu jer kako ne zaključujete da ovo ne vodi ničemu.Tako su oni digli frku oko Pelješkog mosta bili..i šta im bi,što ušutiše naglo.Oni će ovo oni će ono a ni pisnut.Odradite to u diplomaciji osigurajte što treba i kvit.Vidite li vi arapa gore,erdogana..ovih što se vraćaju iz Libije ito iz ISILa ili ne vidite.Koji vam je kur.c..i samo šutite.Trebao bi vas narod izdevetat jer samo glumatate ,zavlačite nas i upropastište sve.Daj Amerima što hoće neka uzmu samo neka nam to omoguće, jer mi smo ovako svakako najebali..kad ti u sj.logoru u Mostaru naprave grad u gradu i nasele 15 tis.mladih arapa koji će onda za 10 godina napravit po desetoro dice šta ćeš onda moj Božo..Otrijezni taj bidon na ramenima dok i ako već nije kasno.

  20
  1
 • Sama pojava ovog čovjeka je uvreda za nacionalnu inteligenciju.Pod ovom izjavom podrazumijevam,nacionalno osvještenu osobu sa srednjim intelektualnim sklopom,dakle ne moramo ni biti visoka inteligencija.
  On je liječnik ,nitko mu to ne može i ne treba osporiti,ali je i egoistična i izdajnička nakupina bjelančevina što se može potvrditi iz njegove biografije.

  -liječnik armije BiH-a
  -ministar prometa i veza,a već smo prije naveli da je liječnik
  -razjedinio Hrvate zbog milijun kuna koje si je priskrbio tim izdajničkim činom,u vrijeme Sanadera
  posljedice su vidljive u Novom Travniku,Vitezu,Busovači!
  -nakon toga vratio se u središnjicu,sada prima naknadu u HR saboru….

  ako nakon ovakvih argumenata koji su podkrijepljeni činjenicama bilo tko može dati glas ovoj protuhi,onda je bolje da svi izumremo.
  Ne samo njemu,pa molim na kakvim načelima se zasniva organizacija koja prima ovakvog izdajnika,osima ako joj čitav vrh nije izdajnički!
  Sad će mo opet slušati floskule o ekonomiji i boljem životu,braneći nemoral i kvislinške poteze koji služe isključivo osobnim interesima.

  ZDS

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.