Inzko vojnom intervencijom prijeti Republici Srpskoj

Predsjednik Udruge “Zavet otadžbini” iz Beograda Milenko Karišik uputio je otvoreno pismo visokom predstavniku u BiH Valentinu Inzku u kojem ga poziva da umjesto što izjavama priziva rat, ispuni svoju dužnost – da se bori za mir.

“Kao visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH, Inzko je dužan boriti se za mir. Umjesto toga, on svojim izjavama priziva rat i prijeti da će zatražiti vojnu intervenciju protiv Republike Srpske, i to intervenciju onih koji su izazvali opći kaos u Afganistanu, Iraku, Libiji i Siriji”, naveo je Karišik u pismu.

Kaže kako Inzko prijeti intervencijama onih koji su ”okupirali Kosovo i Metohiju, kolijevku srpskoga naroda i države, a da osiromašeni uran koji su bacili i dalje ubija narod u Srbiji i Republici Srpskoj”.

Karišik je istaknuo kako Inzko svojim postupcima i prijetnjama intervencijom potiče državni terorizam velikih naroda nad malim.

“Inzko će na taj način izazvati veliko zlo. Je li svjestan da Republika Srpska više nije sama, da je nestao unipolarni svijet?”, pita Karišik i kaže da je upravo intervencijama koje Inzko spominje izazvan terorizam od koga ginu nedužni ljudi diljem Europe, prenijela je Srna.

Komentirajući Inzkovu izjavu da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik “prešao crvenu liniju”, Karišik je naglasio kako je Inzko tu liniju sam zacrtao, ali da ju je i odavno prešao tako što se opredijelio za isključivo jednu stranu u BiH – da izvršava volju Bakira Izetbegovića.

“Inzko je otišao i izvan BiH, pa je izjavio da će se Melanija Trump ‘sjetiti što je radila JNA u Sloveniji’. Sjetit će se ona i poruka koje su joj prenijeli djed i otac – od čije okupacije je srpska vojska oslobodila Sloveniju 1918. godine”, dodao je Karišik.

Smatra kako bi međunarodna zajednica, kada bi zaista bila ono za što se predstavlja, odavno intervenirala i smijenila visokoga predstavnika u BiH.

“Očito da je on pod zaštitom onih čiju volju izvršava, onih koji ga ‘debelo’ plaćaju u zemlji u kojoj vlada siromaštvo među pripadnicima svih triju naroda. Inzko svojim postupcima ne želi dobro niti jednom narodu u BiH”, poručio je Karišik u otvorenom pismu.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

  • Nek incko sam ratuje s kime želi…Nek svoje sinove uputi u rat…Ovom narodu je dosta rata…Svaka generacija pamti po dva rata,dosta toga vise

  • Triba tog Incka i takve strence otjerati odavde.. Uzimaju plaću po 30000 Eura i takve izjave daju da bi ostali ovdi što duže..

Komentiraj: