Inzko: Treba iskoristiti potencijal Zračne luke Mostar

Tijekom jučerašnjeg posjeta Mostaru visoki predstavnik Valentin Inzko posjetio je Zračnu luku Mostar gdje je razgovarao s direktorom Marinom Raspudićem o razvoju i perspektivi te luke. U izjavi za medije nakon razgovora Inzko je kazao da Zračna luka Mostar ima realan potencijal za razvoj i da to treba što prije iskoristiti.

Po njegovim riječima, u posljednjih 30 godina Međugorje je posjetilo oko 20 milijuna hodočasnika i, ako bi samo jedan mali dio njih koristio Zračnu luku Mostar, godišnja zarada bi bila oko tristo tisuća maraka.

“Obećao sam da ću učiniti sve što mogu, razgovarat ću s predstavnicima nove vlade koji imaju interes pokrenuti ekonomiju, da se uradi sve kako bi ova zračna luka dobila potrebne certifikate da bi mogla primati i veće zrakoplove, a na taj način  smanjili bi se i troškovi. U meni imate prijatelja i, ako mogu pomoći, ja ću to učiniti vrlo rado. Hercegovina zaslužuje da ima međunarodnu zračnu luku”, kazao je Inzko.

“Zračna luka Mostar ima perspektivu. Nadam se kako će novo Vijeće ministara zajedno s OHR-om pokrenuti jednu inicijativu kako b se povećao promet. Ova zračna luka dobra je osnova da se poveća ekonomski status Hercegovine, ali i cijele države”, kazao je u izjavi za medije direktor Zračne luke Mostar Marin Raspudić.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.