Inzko potvrdio svoj odlazak i mogući dolazak Schmidta kao Visokog predstavnika u BiH – Jabuka.tv

Inzko potvrdio svoj odlazak i mogući dolazak Schmidta kao Visokog predstavnika u BiH

Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko potvrdio je u petak da bi uskoro trebao otići sa te dužnosti i da je kandidat za njegovog nasljednika Nijemac Christian Schmidt.

Ja bih osobno nakon 12 godina na ovom položaju pozdravio promjenu na mjestu visokog predstavnika, rekao je Inzko za austrijsku novinsku agenciju, prenosi hrvatska Hina.

Austrijski diplomat je potvrdio da je Njemačka za njegovog nasljednika predložila političara Kršćansko-socijalne unije i bivšeg ministra poljoprivrede Christiana Schmidta.

Inzko smatra da za budućnost BiH nije presudna promjena visokog predstavnika nego “promjena paradigme”.

Ono što je potrebno je nova i stabilna politika prema BiH na liniji Biden-Bruxelles-Berlin, rekao je on.

U medijima su se posljednjih dana pojavile nagađanja da bi visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko mogao biti smijenjen, a da bi njegov nasljednik mogao biti Nijemac Christian Schmidt.

Spekulacije je podgrijao posjet njemačke veleposlanice Margaret Weber Predsjedništvu BiH, poslije koje nije bilo nikakvog priopćenja za javnost.

Tko je Christian Schmid, čovjek koji se spominje kao Inzkov nasljednik?

(www.jabuka.tv)


19 komentara

 • Nije naba problem vidoki predstsvnik nama su problem kriminalci koji vode hrvatski narod.
  Covic prodao hrvate muslimanima. Natjerao je hrvate da registriraju auta kod Central osiguranja, a sad ga je prodao ASA odiguranju. 80% hrvata Hercegovine sad ima registrirana auta kod muslimanskog osiguranja. Trenutno Covic i HDZ rade na unistenju Eroneta i prave novu tvrtku sa Dodikom za mobilnu telefoniju. To su vodilje hrvatskog naroda, tocnije grobari hrvatskog naroda.

  • Točno, čović i kra de ze su nam najveći neprijatelji a mob telefoniju pravi sa ševom iz nikad nije kasno već duže vrijeme. Počnite bježati iz eronet u elektro dok gilja nije primio još rodbine i ljubavnica

 • Kako bi trebala otici ova bitanga.Trebalo bi ga dovesti
  na most u Gradisku i sutnuti
  ga u guzicu da se nikada ne vrati.Jos pri tome ne paziti da li ce prijeci most ili pasti u Savu.Tesko cemo se osloboditi i lijepo disati od prevelikog smrada koji je ostavio u bih.

 • ako je dirao te curice što kažeš trebalo bi ga uškopit i dobro je bio plaćen za svoj rad samo dizao platu i od ovih prestavnika nema nikakve koristi i rusija se zalaže da više ne budu u bih jer su na šteti svih naroda kakva je kuća i brak di ti drugi govori kako živit i trošit pare pa neka nas nauče kako ih zaraditi

 • Spodoba od covjdka… Stici ce ga njegove zakulisne radnje sa bosnjackim ekstremima. Sve ce doci na naplatu kad tad. Dosta je zla nanio hrvatima..

 • Na faci mu se vidi da je prepadnut i da je izbezumljen, pod pritiskom i stresom. Ali sam je sebi to dozvolio.. Nastimali mu mlade djevojke i onda staru spodobu snimili i ucjenili. Takav je Sarajevu najbolji.

  • Anonimno, sto posto ste u pravu.Na licu mu se vidi da je pod stresom.Mislio sam da mu je zao ostaviti 24000€ , ali vidim da su problem curice.Kada tada nesto ce procuriti u javnost.Daj boze sto prije.

 • Kaže kreten da je vrijeme za snazniju intervenciju u BiH
  Pa sta si ti radio 12 godina da bi se stanje popravilo osim sto si iskrivljavao zakone matematike?! Samo si stetu i pokvarenije odnose ostavio između tri strane neskriveno podupiruci samo bosnjacke nacionaliste i DF i SDP u paketu. Obican ljigavac

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.