Inženjerski radovi u Širokom Brijegu i Čapljini

Inženjerijski bataljun Brigade taktičke podrške Oružanih snaga BiH s četiri inženjerijske mašine, od 22. do 31. srpnja, u mjestu Prebilovci, općina Čapljina, izvodi zemljišne radove na građevinskom uređenju oko hrama Vaskrsenja Hristovog, priopćeno je iz MO BiH.

Također, pripadnici inženjerijskog bataljuna Brigade taktičke podrške su 27. srpnja započeli radove i na sanaciji puta i parking prostora na prostoru općine Široki Brijeg.

Pored inženjerijskog bataljuna Brigade taktičke podrške u ovim radovima učestvuju i građevinske firme iz Trebinja, Ljubinja, Čapljine, Gruda i Nevesinja kao i pripadnici 4. pješadijske brigade Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Dakle, ovo predstavlja jedan zajednički projekt i poduhvat civilnih i vojnih struktura u unapređenju suživota svih žitelja ovog dijela Bosne i Hercegovine.

Jerej Marko Vujačić, predstavnik Srpske pravoslavne crkve na izvođenju ovih radova, istakao je veliko zalaganje i doprinos pripadnika inženjerijskog bataljuna u ovom projektu i izrazio veliku zahvalnost Oružanim snagama Bosne i Hercegovine na razumijevanju i sudjelovanju u radovima oko hrama Vaskrsenja Hristovog. Jerej Marko Vujačić je napomenuo da su vojnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine nesmanjenim tempom radili u teškim vremenskim uvjetima i kada je temperatura dostizala i vrijednosti preko 40º?.

Istovremeno sa realizacijom radova na uređenju oko hrama Vaskrsenja Hristovog u mjestu Prebilovci pripadnici inženjerijskog bataljuna Brigade taktičke podrške su u ponedjeljak 27. srpnja započeli radove na sanaciji puta i parking prostora na prostoru općine Široki Brijeg.

Ovdje se radi o sanaciji prilaznog puta do “Vojnog groblja mira“ i uređenju parking prostora oko novoizgrađene kapele. Na ovim radovima angažirano je 12 vojnih osoba, 3 inženjerijske mašine i 5 kamiona te je planirano 30 radnih dana za realizaciju navedenih radova.

Ovo su samo neke od aktivnost koje trenutno realizira inženjerijski bataljun Brigade taktičke podrške, a već u tijeku narednog mjeseca očekuje se otvaranje radilišta na nekoliko drugih lokacija u sklopu aktivnosti na pomoći lokalnoj zajednici.

Pripadnici inženjerijskog bataljuna Brigade taktičke podrške, kako stoji u priopćenju, na konkretan način pokazuju kako su spremni pružiti pomoć lokalnoj zajednici širom Bosne i Hercegovine i podići ugled Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u cjelini.

(Fena)

5 komentara

  • je li sanacija puta i parkinga znači puštanje za promet jedine dvosmjerne ulice u Š. Brijegu,ili znači srtanje crta za parking u jedinoj dvosmjernoj ulici,pa da je i dalje glavna ulica bude Krunina strana?

  • Završite kolodvor, drugi kružni, fasadu na stare zgrade u centru, nabacite novi asfalt od škole na pecari do knespolja do ulaza u grad (ono je sramota) na starom kolodvoru ono poravnajte sve se do rijeke nek uz se rijeku bude trotoar i onde nek bude parking.

Komentiraj: