Instagram uvodi značajku za kontrolu slanja neprimjerenog sadržaja

Instagram uvodi zaštitu kojom će ubuduće zamagliti neprimjerene fotografije u porukama poslanim maloljetnicima.

Ova će zaštita, prema zadanim postavkama, biti globalno uključena korisnicima mlađima od 18 godina. Meta također preporučuje i “starijim” korisnicima da isto uključe.

📷 Meta

Značajka stiže kao dio napora zaštite, od zlostavljanja i seksualno iskorištavajućih prijevara, maloljetnika, najavljuje Meta.

Cilj značajke je obeshrabriti korisnike prilikom slanja neprimjerenog sadržaja drugim, posebno maloljetnim, korisnicima koji ako žele ovu zaštitu trebaju unijeti ispravne podatke o datumu rođenja.

U praksi će značajka korisnicima Instagrama koji prime neprimjerene fotografije prikazati poruku koja im govori da ne osjećaju pritisak da odgovore, uz opcije blokiranja i prijave pošiljatelja. Sličnu će poruku dobiti i korisnici koji pokušaju poslati takvu fotografiju s tom razlikom što će sadržaj te poruke upozoravati na opasnosti dijeljenja osjetljivih fotografija.

Instagram ima novu funkciju za videozapise

Meta navodi da značajka koristi strojno učenje na uređaju za analizu sadržaja slika poslanih putem Instagramove opcije razmjene poruka. Također navode da tvrtka neće imati pristup tim slikama osim ako nisu prijavljene.

Ipak, prije nego značajka postane globalno dostupna slijedi njeno testiranje, prenosi Wall Street Journal.

(www.jabuka.tv | Foto: Unsplash)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.