Instagram pretekao Twitter: Premašili više od 400 milijuna korisnika – Jabuka.tv

Instagram pretekao Twitter: Premašili više od 400 milijuna korisnika

Društvena mreža za razmjenu fotografija i video zapisa Instagram objavila je da je broj njezinih korisnika premašio 400 milijuna, s više od 80 milijuna razmijenjenih fotografija dnevno.

Na početku godine servis u vlasništvu Facebooka imao je 300 milijuna korisnika mjesečno da bi u međuvremenu pretekli Twitter koji ih toliko broji danas.

“Iako su prekretnice poput ove važne, zapravo nas uzbuđuje kako se svakom od nas svijet čini nešto manji zahvaljujući vizualnoj komunikaciji”, objavio je Instagram na blogu.

“Korisnici Instagrama neprekidno snimaju nevjerojatne fotografije i video zapise iz svih kutaka Zemlje (pa i sunčevog sustava)”.

Više od polovice novih 100 milijuna korisnika Instagrama živi u Europi ili Aziji a najveći je rast broja korisnika zabilježen u Brazilu, Japanu i Indoneziji.Popis poznatih korisnika čijim su stopama ubrzo krenuli i mnogi drugi obuhvaća, među ostalima, Davida Beckhama, Caitlyn Jenner i Tonija Kroosa.

Instagram je ovog mjeseca predstavio plan proširenja ponude za oglašivače kojima otvara niz novih mogućnosti za globalni marketing. Omogućit će im pokretanje globalnih marketinških kampanja u različitim formatima, uključujući video oglase u trajanju do 30 sekundi, prenosi Hina.

Donedavno je Instagram nudio tek ograničene mogućnosti oglašavanja, otvorivši se tek 2013. – i to u skromnoj mjeri – za brendove poput Michaela Korsa i Adidasa. Novi sustav mogao bi im osigurati osjetno veće prihode, napominje agencija AFP.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.