Inspekcija zbog koronavirusa prekinula sjednicu Zastupničkog doma Parlamenta FBiH

Županijski inspektori natjerali su u četvrtak zastupnike u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH da po hitnom postupku završe sjednicu koja se održavala u Sarajevu inzistirajući na obvezi poštivanja odluke po kojoj je u glavnom gradu dopušteno okupljanje najviše 30 osoba u zatvorenim prostorima.

Kako bi osigurali fizički razmak tijekom sjednica, zastupnici Zastupničkog doma sjednice već mjesecima održavaju izvan sjedišta parlamenta odnosno u kongresnoj dvorani jednog sarajevskog hotela.

To do sada nije bio problem iako Zastupnički dom čini 78 zastupnika, a na sjednicu u četvrtak došlo ih je svega 56, no inspekcijska služba reagirala je čim je za to doznala jer je krizni stožer Sarajevske županije naložio striktne kontrole provedbe mjera donesenih u srijedu navečer.

Uz obvezu nošenja maski i na otvorenom prostoru u Sarajevu je uvedena mjera kojom je u zatvorenim prostorima zabranjen istodobni boravak više od 30 osoba. Kako je pojašnjeno, cilj tih mjera je spriječiti daljnje širenje zaraze koronavirusom, javlja Hina.

Rekli su nam da se ne bi trebalo okupljati više od 30 osoba iako mi imamo mišljenje Federalnog zavoda za javno zdravstvo… da možemo održati sjednicu. Rečeno nam je da bi bilo poželjno da prekinemo sjednicu, kazao je zastupnicima tajnik Zastupničkog doma Ivan Milićević.

Nakon toga uslijedila je stanka, a potom je sjednica brzinski dovršena za dvadesetak minuta.

U decentraliziranom sustavu kakav je u BiH entitetima i županijama u Federaciji ostavljena je potpuna autonomija u donošenju mjera za suzbijanje epidemije kroonavirusa pa je tako obveza nošenja zaštitnih maski i na otvorenom prostoru zasad na snazi samo na području Sarajeva, ali ne i u drugim dijelovima zemlje.

Zastupnicima u Zastupničkom domu parlamenta Federacije sada je preostalo samo održavati sjednice na otvorenome jer je u Sarajevu dopušteno da se tako okupi do 80 osoba ili pak da zasjedaju izvan glavnog grada.

(www.jabuka.tv)

6 komentara

    • Sta je pisac htio reci ..ovakve recenice treba desifrovati…a ovakvi su vecinom na ovom portalu… nepismeni napuseni , alkoholicari, kladionicari.zene koje ne/pamet prosipaju.gramaticki .neuredna naroda bgte nej.bo.. ovo nema ni u zabitom selu u Albaniji…. treba vam mokar kanap i udarat do bezmilosti… a i prepiznaje se zap.herc gdje god dodjete mirisete na nekulturu u svakom smislu.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.