Inspekcija zapečatila džamiju kod Neuma

U naselju Rabrani kod Neuma u ponedjeljak je podignuta munara na džamiji, jedinoj džamiji koja se nalazi na području općine Neum.

Samo dan nakon podizanja munare općinska inspekcija zapečatila je objekt.

Portal Neum.online piše da su na ovom objektu rađeni brojni građevinski radovi bez dozvole te da je općinska građevinska inspekcija u više navrata iste obustavljala zbog bespravne gradnje, odnosno zbog građenja mimo zakona i bez dozvole.

Iz Službe za graditeljstvo su za neumski portal potvrdili da ovo nije prvi put da se postavlja traka za obustavu radova na ovaj objekt, ali i da se izvođači uporno oglušuju na zakon, skidaju traku i nastavljaju s radovima.

Dragan Jurković, načelnik Općine Neum, za ovaj portal je izjavio da je inspekcija ponovno zatvorila gradilište u Rabranima koje nije imalo dozvolu.

Povrijeđeni su službeni pečat i traka i bit će podnesena kaznena prijava. Očekujem da se uključe nadležne službe, policije i inspekcije te da postupite po zakonu ukoliko se ne ishoduju potrebne dozvole za gradnju, rekao je Jurković.

Rabrani se nalaze na pola puta između Neuma i Stoca, par stotina metara s nove ceste koja je otvoren prošle godine između ova dva gradića.

Od prošlog ljeta svim vjernicima u ovoj džamiji omogućeno da klanjanje džuma-namaza, koju predvodi stolački imam Amer ef. Beća.

(www.jabuka.tv)

20 komentara

 • Taj divni miroljubivi Islam….
  Hahahha
  Bager i ruši oče silom da dokažu da Balije imaju izlaz na more,ali nemaju i neće nikad ni imati….

 • Osobno mi munara nesmeta, neka Tucakovići klanjaju sada kad nisu htjeli prije, sada su Bošnjaci a što su bili prije ni Oni sami neznaju.
  Nije mi jasno za koga su izgradili ovoliki objekt, trenutno u muslimanskom dijelu Rabrana žive 3 osobe.
  Ako je cilj provociranje, hairli im bilo,neće zadugo.

 • humijak 20:25.pripazi na jezik
  Šta pričaš.šta reče da neće ostat džamija zadugo miniraj
  štaćese posije desiti letiće sve u nebo nije ovo devedeset treća

  • Ti ces nekome reci da pripazi na jezik?A Humljak dobro si i rekao da imaju 3 osobe koje zive u muslimanskom dijelu Rabrana,al najvjerovatnije i oni idu u dzamiju samo kad znaju da ce doci netko da ih slika i da se pise da njima treba jos i veca dzamija

 • Jeli tu bila džamija prije 30 godina,nije.Neka grade,ali ako nema dozvole srušiti.Isto je pravoslavna crkva koja je bila izgrađena na privatnoj parceli u Srebrenici srušena.Problem je rješen na Europskom sudu,tako treba i ovo.To što su ovi sada odjednom veliki muslimanski vjernici Bošnjaci neka zahvale Saudijskoj Arabiji koja to financira.Čuj Bošnjaci,koliko ja znam Bošnjak je prezime u okolici Širokog Brijega,to su pravi Bošnjaci.U Neumu je neće nikada izgraditi,isto ko i u Dubrovniku što pokušavaju više od 70 godina.Neće raketa biti simbol Dubrovnika,nego zidine i Sveti Vlaho.

  • Bosnjak je stari naziv za stanovnika Bosne, neovisno sta je i tko je i kako je. Koliko ti znas je vrlo malo bojim se, a nije na tebi da odredjujes sta ce kao biti.

 • Ravnaj to s majčicom zemljicom. Idi u Saudijsku Arabiju, u Meku. Tamo kršćani ne smiju ni pristupiti, kamo li graditi rakete.

 • Ne može to. Nemate vaših stanovnika na području Općine Neum. Otiđite u Cips u Neum, pa pogledajte stvarno stanje, sve su katolici po popisu. Nekretnine (apartmani) su nešto drugo. Ali da živite tu, niste. Pa gdje ste po školi, osnovnoj i srednjoj, na poslovima tijekom cijele godine, i privtani sektor i državni sektor (ne računajte sezonski rad, 6, 7 i 8 mj.) . Neum je općina sa oko 5 tisuća hrvatskim stanovništvom, gdje Hrvati čine oko 99 % stanovništva i pripada Hercegovačko-neretvanskoj županiji. Neum i Ravno su hrvatske općine. Stolac je većinski hrvatski, ali ima i dosta muslimana, Čapljina je s oko 90 % hrvatskim stanovništvom, u Mostaru je oko 52 tisuće Hrvata, muslimana oko 47 000, te je Mostar većinski hrvatski grad, Čitluk je hrvatska općina, Prozor-Rama je većinska hrvatska općina, a Jablanica i Konjic su muslimanske općine, s malim brojem Hrvata, takvo je stanje u Hercegovačkoneretvanskoj županiji. I ne volite vi uopće Neum, kao Neum, jer kad krenete prema Bosni pravite požare gore u neumskom zaleđu, to je vama samo radi izlaza na more.

 • koliko ste napravili novoizgradeni crkava bez dozvole.i urbanističkog plana nijedna nije upisana u grunt načijem je zemijišu napravijena crkva na buni
  pripazite na jezik ako zapalite džamiju gorjeće sve

 • Vlast Saudijske Arabije dopušta katolicima i drugim kršćanskim denominacijama ulazak u državi kao privremenim gost-radnicima, ali je zabranjeno javno prakticiranje i izražavanje vjere, i kao rezultat toga katolici i kršćani to rade privatno i tajno po svojim domovima.[1] Predmeti i časopisi koji pripadaju drugim religijama a ne islamu zabranjeni su.[1] Tu su uračunati: Biblija, križevi, kipovi, rezbarije, predmeti s religijskim simbolima i dr, iako je Vlada potvrdila da su takvi predmeti dozvoljeni za privatne religijske ciljeve.

 • Sikter Baliđžane,što će gorjeti.Puno si jak na riječima,a kada je jedan na jedan,onda su usrane gaće.Vi više u Hercegovini ništa ne predstavljate.
  U Hrvatskoj u komunjarskoj Rijeci i Sisku raketa,a ponavljam ti neće
  proći u Dubrovniku.

  • Osvajanje ili ti Al Fatih- plan muslimanski.kakva dzamija u Neumu, ne racuna se postojanje Bosne i Hercegovine od Osmanske agresije.Bosna je postojbina Bosnjaka koji su bili iskljucivo katolici! Otud prezime Bosnjak samo u katolika u Bosni.A vi Muslimani ukraste i ljiljane i na zastavu stavili sve osim krizeva koji idu po sredini. Osvojiti, ukrasti -od Turaka preuzeto.Dozvola za crkvu u Sarajevu cekana je 15 godina. U Travniku oteto pola Isusovacke gimnazije, pa u Crkvenoj zgradi arhiv stavili, pa u Jajcu otimaju vec otetu crkvu u Osmanskom periodu- namjesto da je se vrati i izvine do zemlje….. Otimanje svega sto je bilo i sto jeste katolicko( Hrvatsko). Samo su Hrvati autohtoni narod u Bosni a tek u Hercegovini da ne govorimo.
   Bespravno gradjenje nece niko na svijetu podrzati jer nije u redu . Istinu svijetu rec sta se radi. Na silu dzamija je politicki islam.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.