Inspekcija u jednom danu izdala kazne u iznosu od 264.650 KM

Provodeći aktivnost inspekcijskog nadzora, inspektori Porezne uprave Federacije BiH su na području Federacije BiH dana 16. lipnja 2022. godine izvršili ukupno 196 brzih kontrola takozvanih akcija, u cilju suzbijanja sive ekonomije i sprječavanja rada na crno.

Kontrolama su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost trgovine, građevinarstva, priređivanja igara na sreću klađenjem, ugostiteljstva i ostalih uslužnih djelatnosti.

Prekršajni nalozi

U izvršenim kontrolama inspektori Porezne uprave otkrili su ukupno 79 neprijavljenih radnika, 69 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, 13 objekata koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i 11 objekata koji su radili bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja nadležnog organa zapečaćeno je 27 poslovnih objekata.

U 106 kontrola izdani su prekršajni nalozi s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 264.650,00 KM.

Inspekcijski nadzor

U jednom slučaju, zbog ometanja inspektora u vršenju službene radnje, inspekcijski nadzor je završen uz asistenciju policije.

Kontrola zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprječavanje sive ekonomije bit će nastavljena i u narednom razdoblju. Porezna uprava poziva građane, ako imaju saznanja o radu na crno, ali i drugim nepravilnostima, da prijavu anonimno dostave.

(www.jabuka.tv)

6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.