Inicijativa protiv Istanbulske konvencije objavila: “Imamo dovoljno potpisa za referendum”

Imamo dovoljno potpisa za raspisivanje referenduma, objavila je referendumska inicijativa “Istina o Istanbulskoj”.

Iako su prema zadnjim informacijama s kraja svibnja objavili broj prikupljenih potpisa koji je pokazivao da ih nema dovoljno, više od deset dana kasnije dolazi do preokreta i Inicijativa tvrdi da potpisa ima dovoljno.

Više od 200.000 građana bilo je, tvrde, protuustavno onemogućeno da potpiše inicijativu za referendum zbog čega će tražiti da im se smanji kvota potrebnih potpisa. Traže da se u razmjernom postotku smanji broj traženih potpisa za referendum.

Prikupljene potpise će predati u Hrvatski sabor.

Referendumska pitanja koja predlaže inicijativa glase:

– Jeste li za to da Republika Hrvatska otkaže Istanbulsku konvenciju
(Konvenciju Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji) te

– da se u članku 133. Ustava Republike Hrvatske doda 5. stavak, koji glasi: „Hrvatski sabor odlučuje o otkazivanju međunarodnih ugovora koji podliježu potvrđivanju Hrvatskoga sabora ili povlačenju iz njih te o istupanju iz međunarodnih organizacija i saveza onakvom većinom glasova zastupnika kakva je potrebna za potvrđivanje međunarodnih ugovora i davanje ovlasti međunarodnim organizacijama ili savezima. O tim se pitanjima može raspisati državni referendum.“ ?

Podsjetimo, referendumska inicijativa “Istina o Istanbulskoj” krajem svibnja objavila je da su prikupili 371.821 potpis za raspisivanje referenduma o otkazivanju Istanbulske konvencije. Tada su napomenuli da im potpisi još stižu. Danas tvrde da su ih prebrojavali iznova zbgo čega im je trebalo ovoliko dugo da objave da potpisa imaju dovoljno, prenosi Dnevnik.hr.

(www.jabuka.tv)

12 komentara

  • Bravo. Najvitalnija pitanja na prvom mjestu. Jebo to sto je BiH to izglasala ima 5 godina… Ajmo mi buku praviti u drugoj drzavi, ne smatraju nas dovoljnim klaunovima ionako.

   3
   5
   • Pa bejha, ako se može nazvati državom, i nije bila u mogućnosti odbiti potpisivanje te međunarodne obveze, jer s hologramskom državom zvana bejha svakako upravlja ta internacionalna zajednica.
    Nu svakako nejma učinka, kao ni većina važnijih dogovora i ugovora.
    Na tvoju žalost još u sarajstanu nije održan muškoložnički prajd, što dovoljno govori o situaciji u iluziji zvanoj bejha.
    To je i dobro, čak iz nekog čudnog razloga, mi je i drago da živim u takvoj imaginarnoj državi, koja iz svoje nesređenosti ne može progurati ono što vi liberali smatrate tako bitnim i nasušnim.
    Nekada se i iz nakarade može izvući kakva ljepota.

    3
    1
 • Boze moj da se oce bit slozno ovako referendumom protiv svega..protiv politicke elite..protiv gazda koji izrabljuju radnike i raspisat sam referendum da se hercegovina odcijepi od bosne..

 • Ima ima ali moraju ih i odvesti i dovesti a svaki dan se napuštaju firme.Neće niko raditi za 600 KM po 10 sati i subote i nedjelje i svece i praznike u ratni tajkuna.
  Pa sjetite li se gazde da trebate oko 16 sati dati ručak ljudima da nisu gladni dugo je do 18 ili 19 sati.

 • Dašta, ovo je jako bitno, nebitno je što u prodajnim centrima žene crnče za 30 km dnevnicu, a političari i vlasnici tvrtki voze skupocijena auta, poskupljuju gorivo i prave još veću bjedu…tu treba buku stvarat a IK je samo demagogija da zamaže oči narodu, naravno time se služe političari i robovlasnici preko pratara, narod zbunjen i slijep

  5
  1
 • Ovo je važno u p.m. Ma nema veze što sam jutros odbio lafetu i prosika gumu na onoj rupetini kraj Antine tvornice.Koji smo mi kreteni..Turniri ,pevaljka,konvencije a ko šiša rupe,besparicu,drogu..Ništa to.

 • Antina tvornica? A ja doli ona napolju, ono je prava firma puno ih na placi, samo klima i sijalica rade… Je unde ona rupetina, nije mi jasno kako onaj asfalt propuka a ima deblji od tista za pitu

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.