Infantino ponovno izabran za predsjednika FIFA-e

Švicarac Gianni Infantino ponovno je izabran do 2027. godine za predsjednika FIFE.

Ovu dužnost koju obnaša od 2016., dobio je bez protukandidata i aklamacijom na 73. kongresu krovnog tijela svjetskog nogometa u ruandskom Kigaliju u četvrtak.

Infantino (52), kojeg su potvrdili delegati 211 saveza članica, mogao bi ostati na čelu svjetskog nogometa do 2031., iako statut FIFA-e predviđa najviše tri četverogodišnja mandata, no njegov prvi trogodišnji mandat, koji je počeo 2016., smatra se nepotpunim, piše Hina.

Volim vas sve, reagirao je šef svjetskog nogometa pred okupljenima nakon izbora, a prije toga je podnio financijski izvještaj u kojem FIFA pokazuje solidnu financijsku bilancu, s povećanjem prihoda od 18 i 45 posto tijekom ciklusa 2019-22 u usporedbi s prethodnim, što omogućuje FIFA-i da dodatno poveća svoje subvencije konfederacijama i federacijama.

Infantinov glavni projekt za sljedećih nekoliko godina bit će Svjetsko prvenstvo 2026. koje organiziraju Sjedinjene Države, Kanada i Meksiko, s povećanjem s 32 na 48 reprezentacija.

Odabirom grupne faze s 12 skupina po četiri momčadi, SP će skočiti sa 64 na čak 104 utakmice, čime će eksplodirati prihodi od ulaznica i privući još više televizijskih kuća.

(www.jabuka.tv | Foto: Twitter)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.