Index pozvao na građanski neposluh

AKO VIŠE ne želite financirati kriminal u HGK, uzmite stvari u svoje ruke.

Od danas, od ovog trenutka, prestanite plaćati harač za HGK, instituciju koja za gospodarstvo nije učinila ništa, a koja od našeg novca financira slike, satove, vile i ljetnikovce.

Postoje situacije u kojima je potrebno pokazati dozu građanske hrabrosti. Ili dozvoliti da nas gaze zauvijek.

Nakon što tisuće poduzetnika Vladi jasno daju do znanja da neće sudjelovati u legalnoj pljački i teroru, SDP-ova vlada imat će mogućnost pokazati iskrenu namjeru da pomogne hrvatskom gospodarstvu i kazni korupciju, te će promijeniti sporan zakon i ukinuti obvezu financiranja HGK.

Komorski doprinos gospodarski subjekti obvezni su platiti jednom godišnje, a članarinu svakog mjeseca, no ukoliko to ne učine, kreće im prisilna naplata koju za Komoru obavlja Porezna uprava. Na taj način Porezna uprava ima presudnu ulogu u pogledu efikasnosti naplate Komorinih prihoda, što HGK-u daje prednost i pred nekim javnim poduzećima.

Takvu praksu Vlada i Linić mogu promijeniti već sutra, ukoliko to žele. Masovnim neplaćanjem harača Hrvatskoj gospodarskoj komori, hrvatski poduzetnici već od sutra mogu pokazati da to od Vlade zahtijevaju.

Ukoliko Vlada ne promijeni sporan zakon, te ukoliko se namet momentalno ne ukine, moći ćemo zaključiti da Vlada podržava ovoj model pljačke, te da je jedini razlog čistki isključivo kadrovska politika, odnosno želja da se na čelo ove parazitske institucije instalira SDP-ov kadar, a novac prelije na SDP-ove račune.

Vrijeme je da poduzetnici jasno i glasno, nakon više od 20 godina pljačke, kažu – DOSTA, a da ih Vlada posluša!

Molim vas, pokažimo da odbijamo biti kukavice, bijednici i budale. Mi to zajedno možemo. A ako ni za to nemamo hrabrosti, ako ni za to nismo sposobni, onda bolje niti ne zaslužujemo.

Svi koji ćete prestati uplaćivati harač za HGK, javite nam se s porukom za Vladu i HGK na mail [email protected]! Vaše poruke objavit ćemo i poslati premijeru Milanoviću i ministrima u Vladi!Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.