Imoćanin predao marihuanu policiji u Širokom Brijegu, ”pao” i Ljubušak – Jabuka.tv

Imoćanin predao marihuanu policiji u Širokom Brijegu, ”pao” i Ljubušak

Policija je tijekom petka i subote u Ljubuškom i Širokom Brijegu zaplijenila manju količinu marihuane, priopćeno je u ponedjeljak iz Uprave policije MUP-a ŽZH.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Postupajući po zavedenoj operativnoj akciji kodnog naziva ”Lord”, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH su na temelju Naredbe Općinskog suda Ljubuški 13. ožujka 2020. godine izvršili pretres stana i vozila koje koristi osoba D.B. (35) kojom prilikom su pronašli i privremeno izuzeli, uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta, manju količinu suhe zeljaste biljne tvari koja svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu tipa marihuana.

Nad imenovanim D.B. je provedena kriminalistička obrada tijekom koje je od istog uzet iskaz na zapisnik o ispitivanju osumnjičenika zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo iz čl. 239 KZ F BiH Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Radeći na suzbijanju neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, 14. ožujka 2020. godine u 0:05 sati, u mjestu Trn, grad Široki Brijeg, policijski službenici PU Široki Brijeg su prilikom redovne kontrole prometa zaustavili i kontrolirali osobno motorno vozilo marke BMW, BiH registarskih oznaka, kojim je upravljala osoba iz mjesta Osoje, općina Posušje, dok se na mjestu suvozača nalazio M.K. (21) iz mjesta Proložac, općina Imotski (RH).

Kod imenovanog M.K. su pronađene dvije PVC vrećice u kojima se nalazila suha zeljasta biljna tvar koja svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu tipa marihuana, a koju je isti dobrovoljno predao policijskim službenicima te uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta je i izuzeta. Nad istim je zavedena kriminalistička obrada, te je ispitan u svojstvu osumnjičenika na navedene okolnosti.

O svemu je izvješteno Županijsko tužiteljstvo ŽZH u Širokom Brijegu, a po kompletiranju predmeta protiv gore imenovanih D.B. (35) i M.K. (21) bit će upućena izvješća o počinjenom kaznenom djelu iz čl. 239 KZ F BiH Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, priopćeno je iz Uprave policije MUP-a ŽZH.

Ljubušak uhvaćen s većom količinom marihuane u stanu

(www.jabuka.tv)