Imao je najveću ocjenu na FIFA-i, a ni dan danas nikome nije jasno zašto

Igrica FIFA koju prozvodi američka kompanija EA Sports je već godinama jedna od najpopularnijih igrica na svijetu.

Međutim, na samom početku i EA Sports je pravio neke kardinalne greške, a posebno se pamti ona od prije 20 godina i potez koji je i dan danas neobjašnjiv.

EA Sports je prije nešto više od 20 godina počeo proizvoditi igricu FIFA iako im nogomet tada nije bio primaran.

U potpunosti dominaciju u tom području imala je kompanija Konami s igricom PES, ali kako su godine prolazile EA Sports uspio je dobit potrebne licence od liga i klubova i prije nekoliko godina je službeno preuzeo tron.

Međutim, kakve greške je američka kompanija pravila na samom početku pokazuje igrica FIFA 03 koja će ostati upamćena po nelogičnoj ocjeni koju ni danas nitko ne može objasniti, piše SportSport.ba.

Naime, najveću ocjenu na igrici prije 20 godina imao je talijanski nogometaš Matteo Brighi koji je tada dobio ocjenu 97, a nikome nije bilo jasno, te ni dan danas nema objašnjenja zašto je EA Sports to uradio.

Brighi je ušao u povijest kao drugoplasirani igrač s najvećom ocjenom u povjesti igrice FIFA. Ispred njega je samo legendarni Ronaldo koji je imao ocjenu 98 na izdanju FIFA igrice godinu dana kasnije.

No, odluka da Brighi dobije ocjenu 97 i danas mnoge “kopka”, ali objašnjenja nema. Tada su na vrhuncima bili igrači poput Zinedinea Zidanea, Rivalda, Ronalda, Thierryja Henryja i mnogih drugih, no sve ih je zasjenio Brighi.

On je oduševio nogometni svijet fantastičnom sezonom u Bologni gdje je igrao na posudbi iz Juventusa. Tada je dobio nagradu za najboljeg mladog igrača Serije A, vratio se u Juve, ali ga je Stara dama poslala potom na posudbu u Parmu.

Od Brighija se očekivalo da bude jedan od najboljih igrača svijeta, predviđala mu se blistava karijera, ali se on s takvim pritiskom nije mogao nositi.

Cijelu karijeru proveo je u Italiji gdje je igrao za razne klubove, a umirovio se se prije četiri godine u Empoliju. Pored svih predviđanja na kraju najveći uspjeh mu je upravo ta ocjena na FIFA 03 igrici koju ni danas nitko ne može objasniti, piše SportSport.

Dovoljno je reći da Lionel Messi i Cristiano Ronaldo nikada nisu nadmašili ocjenu koju je Brighi dobio što dovoljno govori o svoj toj bizarnosti EA Sportsa s izdanjem igrice od prije 20 godina.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.