Imali ste problema s Facebookom i Instagramom? Anonymousi se hvale da su oni odgovorni

Tijekom cijelog jučerašnjeg dana korisnici su sporadično prijavljivali probleme s objavama na Facebooku, no cijela je stvar kulminirala u ponedjeljak uvečer kad se velik broj korisnika u Europi našao u problemima.

Facebook, Instagram i Messenger nisu radili kako spada za velik broj korisnika u Europi, pa tako i BiH.

Korisnici nisu mogli objaviti video, komentar na objave ili poslati poruku drugim korisnicima, a poslovni korisnici tijekom dana nisu mogli dodavati dodatne opcije na svoje objave poput “Saznaj više” ili “Kupi”.

Na DownDetectoru vidljivo je kako su problemi najizraženiji u Velikoj Britaniji, Njemačkoj i Poljskoj, ali se pojavljuju i u ostatku Europe.

Iz Facebooka su potvrdili kako imaju problem s funkcioniranjem dijela platforme te istražuju u čemu je problem.

No, na Twitteru hakerske grupe Anonymous pojavilo se nekoliko zanimljivih tvitova koji bi mogli sugerirati da iza ovih problema stoje upravo oni.

Kako još uvijek nema službene potvrde da je zaista došlo do hakerskog napada na Facebookovu infrastrukturu, njihovu objavu treba uzeti s rezervom. No, s obzirom na to da su se u posljednjih nekoliko tjedana aktivno uključili u pokret Black Life Matters, ne bi iznenadilo da su svoju pozornost okrenuli upravo na ove društvene mreže, prenosi Zimo.hr.

Valja istaknuti i da je problem s nedostupnošću platformi, očito nešto rašireniji i fokusiran na tvrtke iz SAD-a. Naime, DownDetector pokazuje da probleme ima i Twitch, Tmobile, ali i još neki američki telekom provideri.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.