IHF “smjestio” Hrvatskoj: Do Olimpijskih igara iz Danske

Nakon što su hrvatski rukometaši dobili vrlo jaku kvalifikacijsku skupinu za Olimpijske igre, sad su doznali i da će domaćin turnira biti Danska, jedna od momčadi protiv koje će se boriti za prva dva mjesta.

Rasplet Europskog prvenstva rukometaša u Poljskoj hrvatskoj reprezentaciji donio je najtežu kvalifikacijsku skupinu za Rio de Janeiro, u njoj će se za dvije olimpijske vize boriti Norveška, Danska i Bahrein.

Hrvatski rukometni savez uputio je zahtjev za domaćinstvom kvalifikacijskog turnira, ali Međunarodna rukometna federacija isto je dodijelila Danskoj koja je, kako kažu, zadovoljila sve postavljenje kriterije koji su usvojeni 19. prosinca 2015. na vijeću IHF-a.

”Zasad imamo samo neformalnu informaciju, ali ona je sigurno točna, Danci su dobili taj privilegij nakon što im je dodijeljeno i domaćinstvo jedne od skupina ženskih kvalifikacija za Rio de Janeiro. Teško nam je sada reagirati, napraviti bilo što konkretno dok ne dobijemo i pisani otpravak i obrazloženje odluke koju je donio IHF. Ne znamo po kojem su se kriteriju vodili, niti koja je konkretna ‘adresa’ na koju se možemo žaliti. I da li se uopće možemo žaliti ili je odluka konačna. U svakom slučaju nešto ćemo poduzeti,” rekao je tajnik HRS-a Željko Poljak Sportskim novostima.

Od mogućih pet olimpijskih nastupa hrvatski rukometaši nisu bili samo na OI-ju u Sydneyju 2000., 1996. u Atlanti i 2004. u Ateni osvojili su zlatne medalje, 2012. u Londonu bili su brončani, a 2008. u Pekingu četvrti.

(Bljesak.info | HRT.hr)

Komentiraj: